Tatăl lui Luigi: «Era în stare să-şi dea viaţa pentru Allah»

Ultima actualizare:

    Adolescentul va fi supus miercuri unei expertize psihiatrice la INML pentru a se vedea dacă el se află în deplinătatea facultăţilor mintalefoto: Mediafax
Adolescentul va fi supus miercuri unei expertize psihiatrice la INML pentru a se vedea dacă el se află în deplinătatea facultăţilor mintalefoto: Mediafax

Detalii incredible ies la iveală în cazul tânărului de 17 ani, din Craiova, care a fost reţinut de procurorii DIICOT, pentru propagandă jijadistă. Luigi Constantin Boicea, botezat Omar, ar fi spus familiei că vrea să facă o facultate în Orientul Mijlociu unde îl poate sluji pe Allah.

Ce spune tatăl lui Luigi

“El a cunoscut pe internet o persoană de religie musulmană, iar această persoană l-a chemat la moschee pentru a se converti la religia musulmană. Nu am fost de acord cu această cerere şi am avut o contrazicere cu fosta soţie. În urmă cu 6 luni l-am văzut pe Luigi schimbat. În urmă cu un an el a fost botezat la moschee, însă fără acordul nostru. Noi părinţii nu am fost de faţă când a avut loc acest ritual. L-au convertit şi i-au schimbat numele în Omar. Am început să mă îngrijorez în urmă cu două luni când a postat pe internet imagini cu nişte musulmani care decapitează alte persoane. Era de acord cu o parte dintre atentatele care au avut loc şi era violent cu toată lumea care îi ataca religia. El spunea că atât părinţii cât şi familia lui este pe ultimul loc. Primul este Allah, al doilea este Mohamed, iar al treilea este Coranul. Mi-a spus că era în stare să îşi dea viaţa pentru Allah”, a povestit tatăl lui Luigi, potrivit adevarul.ro.Băiatul este elev în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic Auto din Craiova. Mama sa este angajată la Regia Autonomă de Transport Craiova, iar tatăl său a fost eliberat recent din penitenciar.

Familia tânărului, spune că acesta a renunțat în urmă cu doi ani la religia creștin-ortodoxă și a trecut la cea islamică. Bunicul băiatului afirmă că acesta mergea frecvent “la o biserică musulmană”.

Bunicul băiatului, dărâmat de durere

“Am aflat de doi ani, de atunci știu povestea, că s-a dus la biserica asta. Se ducea acolo, eu de unde să știu ce făcea ... se închina. Am aflat că o ține într-una așa, că face 18 ani și că pleacă la Israel. De azi dimineață, de la șase sunt terminat. Strâng actele, cărțile (n.r. - procurorii). Ne zicea că îi place și tot neamul a încercat să îl convingă să renunțe, dar nu voia. Știam că se duce de doi ani la o biserică și ziceam că decât vagabond prin curte, mai bine se duce la o biserică, dar habar nu aveam ce biserică. Abia am aflat că e musulmană”, a declarat bunicul tânărului, potrivit Mediafax.

Adolescentul va fi supus miercuri unei expertize psihiatrice la INML pentru a se vedea dacă el se află în deplinătatea facultăţilor mintale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net