Tăriceanu, dur la adresa lui Iohannis: «Președintele dorește izbucnirea unei crize politice»

Ultima actualizare:

    Tăriceanu și Dragnea, duri la adresa președintelui IohannisFoto: captură DIGI24
Tăriceanu și Dragnea, duri la adresa președintelui IohannisFoto: captură DIGI24

Decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu o numi pe Sevil Shhaideh în funcția de premier i-a făcut pe Liviu Dragnea și pe Călin Popescu Tăriceanu, liderii coaliției PSD-ALDE, să folosească termeni duri la adresa șefului statului. Îl acuză de exces de putere și de dorința de a declanșa o criză politică majoră.

După ce Liviu Dragnea a afirmat că, pentru binele țării, ar fi dispus să declanșeze procedura de suspendare a președintelui, Călin Popescu Tăriceanu a făcut afirmații dure. 

"Lipsa oricărei motivații din partea președintelui întărește bănuiala multora că acesta se angajează într-o luptă de putere, sfidând votul cetățenilor. Din perioada campaniei electorale i-am cerut președintelui să spună deschis dacă va respecta votul cetățenilor. Nu am primit niciun răspuns la repetatele întrebări.

Din păcate, la întrevederea pe care am avut-o cu președintele la Cotroceni, domnia sa mi-a spus foarte direct că va face tot ce-i stă în putință pentru a nu numi un premier din partea PSD-ului și pentru a nu aduce PSD-ul la guvernare.

A zis că vrea să declanșeze un război total, lucru care vedem astăzi că prinde contur. I-am atras atenția că trebuie să privească la rezultatul și la harta alegerilor, în urma cărora există o majoritate clară. El ignoră acest lucru și arată că face un exces de putere. Suntem puși în fața unei realități pe care nu ne-o doream. Se dorește declanșarea unei lupte politice majore. Va trebui să stăm să cumpănim foarte bine, căci noi nu dorim să băgăm România într-o criză politică. Președintele, așa cum acționează, dorește izbucnirea unei crize politice. Este un gest de exces de putere pe care vrea să ni-l arate nouă și întregii țări", a declarat Tăriceanu la conferința de presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
Ziua Regalităţii  10 Mai, ziua cu triplă semnificaţie istorică jpeg
Muste insecticide larvicide capcane scaled jpg
izvorul tamaduirii ce nu ai voie sa faci in aceasta zi sfanta ca pastele 1 jpg jpeg
icoana Izvorul Tamaduirii
Taylor Swift Foto Shutterstock
castel franta primar jpg
izvorul tamaduirii istoric jpeg
locuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net