Tanti Floarea a găsit 20.000 de lei la gunoi

Ultima actualizare:

    Aici a descoperit  bătrâna  “purcoiul” de bani
Aici a descoperit bătrâna “purcoiul” de bani

Floarea Drăgan (81 de ani), din comuna prahoveană Păuleşti, are o pensie de numai 500 de lei. Când a găsit însă un “purcoi” de bani într-o geantă aruncată la gunoi, bătrâna n-a ezitat nici o clipă şi l-a anunţat pe şeful de post. “Erau atât de mulţi bani încât nici n-am putut să-i număr”, povesteşte tanti Floarea.

Bravo ei! O pensionară din Prahova este convinsă că doar Dumnezeu i-a călăuzit paşii către ghena de gunoi, unde a dat peste o geantă plină cu bani. Femeia locuieşte în Păuleşti, imediat lângă cimitirul din comună. În ziua cu pricina, Floarea Drăgan tocmai se ducea la o înmormântare, iar drumul spre cimitir trece exact pe lângă o platformă unde sunt depozitate mai multe pubele. Bătrâna îşi aminteşte că mai întâi a fost atrasă de un lanţ auriu care strălucea în soare şi care era ataşat de un portofel. S-a gândit că poate folosi portofelul, dacă altcineva nu are nevoie de el. La întoarcerea spre casă, ea a făcut din nou un popas la ghenă, scrie adevarul.ro.

Atunci a văzut o traistă ”aşa cum poartă Sofia Vicoveanca”. Nu era o gentă veche sau ruptă, aşa că s-a hotărât să o ia acasă. A deschis-o chiar acolo, lângă pubela unde fusese aruncată, şi a făcut ochii mari când a văzut o groază de bănet.”Era un teanc mare. Nici n-am ştiut câţi erau. Mulţi, oricum”, spune tanti Floarea. “Am luat banii şi m-am dus acasă. Nici eu, nici nora mea nu am putut să-i numărăm. Abia când a venit fiul meu i-am numărat. Erau nu mai puţin de 218 milioane. M-am gândit eu că a aruncat cineva geanta şi n-a ştiut ce este acolo. Poate dacă erau aşa, cinci milioane, zece milioane, hai, dar suma asta era prea mult. Ce să facă o babă ca mine cu atâţia bani? I-am cerut telefonul băiatului şi l-am sunat pe Marus. Marus este şeful de post de-aici, din comună. A trimis o fată şi a făcut proces- verbal”, adaugă pensionara. 

“Cei doi tineri au avut  noroc cu mine”, spune  Floarea Drăgan
“Cei doi tineri au avut noroc cu mine”, spune Floarea Drăgan

Şeful de post i-a găsit repede pe păgubaşi: doi tineri însurăţei, care au aruncat, din greşeală, geanta cu banii primiţi în dar la nuntă. Bătrâna spune că, miercuri seară, cei doi au vizitat-o pentru a-i mulţumi. ”Mi-au adus suc, mi-au adus prăjituri şi mi-au dat şi mie cinci milioane, drept mulţumire că i-am ajutat. Au avut noroc cu mine. Dacă îi găsea altcineva, nu ştiu dacă îi mai primeau înapoi”, crede Floarea Drăgan. 

Deşi are o pensie egală cu recompensa pe care a primit-o de la cei doi tineri, ea se descurcă şi nu are nevoie de ceva ce nu i se cuvine, iar gestul de a înapoia banii i se pare firesc. În plus, e convinsă că nu întâmplător ea a fost cea care a găsit geanta. ”Banii ăştia erau ai copiilor şi la ei s-au întors. Asta le-a rămas lor de la nuntă, cu ăştia pornesc ei în viaţă”, adaugă, zâmbind, femeia din Păuleşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Facerea Adam Capela Sixtina Michelangelo jpg
balonare jpg
bancomat pexels jpg
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net