Tânărul care aștepta de doi ani un transplant de plămâni a murit! Mesajul dureros publicat de acesta

Ultima actualizare:

    Călin Farcaș, tânărul care aștepta de mai bine de doi ani de zile un transplant pulmonar, a murit Foto: Captură YouTube
Călin Farcaș, tânărul care aștepta de mai bine de doi ani de zile un transplant pulmonar, a murit Foto: Captură YouTube

Călin Farcaș, tânărul care aștepta de mai mult de doi ani de zile un transplant pulmonar, s-a stins din viață marți, 3 iulie, din cauza bolii crunte cu care se confrunta. Înainte de tragicul lui sfârșit, acesta a publicat vineri pe rețelele de socializare, un mesaj dureros prin care își exprima dezamăgirea față de statul român, care „și-a prins urechile” în birocrație, dar povestea și clipele groaznice prin care a fost nevoit să treacă în fiecare zi.

Călin Farcaș s-a stins din viață la doar 29 de ani, după ce a așteptat un transplant pulmonar timp de mai bine de doi ani. Acesta a publicat vineri un mesaj trist prin intermediul căruia și-a prevestit parcă moartea.Tânărul a susținut că nu mai are putere să lupte, nici cu boala rară de care suferea: hipertensiune pulmonară, dar nici cu statul. Din cauza faptului că țara noastră nu are un acord cu organizația Eurotransplant, Călin nu a putut beneficia de operația prin care ar fi primit plămânii noi, de care avea atât de multă nevoie.

„Cu greu reușesc să mă mai țin de la o zi la alta să supraviețuiesc, îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi pe care mi-o mai dă ca să mă pot bucura de ea. Nu mai am putere să mă lupt și cu statul, deși singurul impediment pe care îl am este un acord cu o clinică din Europa să mă salveze. Este extrem de frustrant și umilitor prin ce sunt pus să trec, dacă eram membrul oricărui stat din Europa eram salvat până acum, nu mai era nevoie de atâta suferință și disperare. Nu doresc nimănui să treacă aproape zilnic razant pe lângă sfârșit”, a scris Călin Farcaș, potrivit unui mesaj publicat de Știrile ProTV.

Tânărul reușise să strângă suma de 200.000 de euro, în urma unei campanii organizate pe rețelele de socializare, bani care i-ar fi putut salva viața. Boala lui Călin era atât de avansată însă, încât medicii români i-au spus că nu îl mai pot opera. Singura lui salvare era, astfel, străinătatea.Totuși, în puținul timp pe care l-a mai avut de trăit, Călin s-a lovit de sistemul birocratic românesc și de întârzierea procedurilor care i-ar fi permis să se opereze în afara țării.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat faptul că tânărul primise acceptul pentru transplant într-o ţară europeană, dar că a fost prea târziu. „Statul nu a făcut tot ce se putea, pentru că lucrurile acestea se rezolvă în timp. Cred că în doi ani de zile s-ar fi putut schimba multe. Am început să schimbam poate prea târziu pentru Călin”, a declarat Sorina Pintea, la Antena 3.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net