Tânăra care şi-a ucis fraţii în accidentul din Bistriţa avea permis de o lună

Ultima actualizare:

    Tânăra ar fi împlinit 19 ani peste o săptămână
Tânăra ar fi împlinit 19 ani peste o săptămână

Poliţiştii spun că e vinovată de producerea unui teribil accident, soldat cu moartea a cinci copii de până în 20 de ani. Lavinia Petruţ-Pop, fata care şi-a condus fraţii spre moarte, avea permis de conducere doar de o lună. La durerea incomensurabilă pe care acest tragic eveniment a provocat-o nici nu mai contează cine e vinovat. Ceea ce contează este să reuşim să ne convingem copiii să nu mai urce la volan atât de devreme.

Lavinia Petruţ-Pop ar fi împlinit 19 ani peste o săptămână. Visa de multă vreme să conducă o maşină, aşa că a început primele lecţii imediat ce a împlinit 18 ani. Primul ei instructor a fost chiar tatăl fetei, care e şofer profesionist. Permisul l-a luat, însă, abia în urmă cu o lună. Ceea ce nu a învăţat sau nu a vrut să reţină Lavinia, a fost tocmai cea mai importantă lecţie pe care o primesc proaspeţii şoferi. Aceea de a nu se aventura la drum fără un conducător cu experienţă alături. Lavinia a făcut chiar mai mult de atât: şi-a luat cu ea trei fraţi şi un văr, într-o călătorie fără rost, cu maşina familiei.

La o trecere la nivel cu calea ferată din comuna Viişoara (acum cartier al municipiului Bistriţa), Lavinia nu a oprit la indicatorul STOP pentru a se asigura că e în siguranţă. Un tren Regio de călători, care circula pe ruta Bistriţa-Sărmăşel, a lovit maşina tinerilor în plin. Impactul a fost extrem de violent, iar autoturismul a fost târât peste 200 de metri. Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a anunţat prin intermediul unui comunicat de presă că va instala o barieră la trecerea la nivel cu calea ferată, în halta Viişoara. Investiţia se ridică la 200.000 de lei, scrie bistriteanul.ro.

Tânăra învăţa la Liceul Tehnologic de Servicii Bistriţa şi făcea parte din Consiliul Judeţean al Tinerilor. Colegii ei sunt distruşi că nu o mai au alături şi au transmis mesaje sfâşietoare de condoleanţe familiei.


    Cosmina Petruţ Pop avea doar 12 ani
Cosmina Petruţ Pop avea doar 12 ani

Sora mai mică a Laviniei, Cosmina, s-a stins şi ea din viaţă, vineri dimineaţă, la spitalul din Târgu Mureş. Rănile ei erau extrem de grave, iar medicii i-au dat încă de la început puţine şanse de supravieţuire.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net