Tablete, manuale digitale şi catalog electronic în toate şcolile?

Ultima actualizare:

    Elevii vor avea tablete, manuale digitale și cataloage electronice la toți anii de studiu
Elevii vor avea tablete, manuale digitale și cataloage electronice la toți anii de studiu

Vom fi prima țară din UE în care elevii vor învăța pe tablete și după manual digitale. Ministrul Educaţiei Remus Pricopie spune că România este printre primele ţări care aduc noile tehnologii în şcoli şi că procesul va continua prin dotarea şcolilor, inclusiv a celor de la ţară, cu tablete, prin realizarea catalogului electronic şi a manualelor digitale pentru toţi anii de studiu.

”România este în avangarda ţărilor care îşi racordează şi adaptează sistemul de educaţie la tendinţa mondială de utilizare a tehnologiei informaţiei în procesul de predare – învăţare”, spune ministrul Educaţiei, citat de Mediafax. Demnitarul a precizat că acest lucru este confirmat de noul Raport Horizon al Comisiei Europene, realizat în parteneriat cu experţii în tehnologii educaţionale din SUA.

Potrivit Ministerului Educaţiei, va începe un proiect numit ”Internet în școala ta”, prin care se vor conecta 2.446 de şcoli din mediul rural şi mic urban la Internet sau prin dotarea unor clase cu produse IT de ultimă generaţie.

În continuare, Ministerul Educaţiei are în vedere mai multe noutăți: continuarea revizuirii şi modernizării programelor şcolare, urmată de elaborarea unor noi manuale, inclusiv în format digital, pentru toţi ceilalţi ani de studiu (învăţământ primar, gimnazial şi liceal), inclusiv cele din mediul rural, cu tablet şi elaborarea catalogul electronic, care să funcţioneze în tot sistemul de învăţământ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net