Tablete de 2.600 de euro bucata pe ambulanţe uzate

Ultima actualizare:

    Aşa arată tabletele moderne instalate pe ambulanţele din IaşiFoto: ziaruldeiasi.ro
Aşa arată tabletele moderne instalate pe ambulanţele din IaşiFoto: ziaruldeiasi.ro

Tehnologie de ultimă oră pe Salvări care ar trebui scoase din circulaţie! Serviciul de Ambulanţă (SAJ) din Iaşi a primit 51 de tablete moderne, care costă 2.600 de euro bucata (11.000 de lei), în condiţiile în care majoritatea maşinilor aflate în parcul auto ar trebui casate. Reprezentanţii SAJ consideră că ar fi fost mult mai util să se cumpere întâi ambulanţe şi abia apoi să fie dotate cu tablete moderne.

Nu mai puţin de 51 de tablete achiziţionate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale printr-un program european au fost instalate la bordul ambulanţelor din Iaşi. Costul dispozitivelor electronice e unul piperat: 2.600 de euro bucata. De menţionat că, din cele 60 de maşini ale parcului auto al Ambulanţei, 40 ar trebui casate, întrucât au peste 500.000 de kilometri la bord.

“Esenţial este să avem mijlocul de transport care să ajute la deplasarea în siguranţă a pacientului şi a echipajului medical. Parcul auto se degradează pe zi ce trece şi înlocuirea maşinilor nici nu se ia în discuţie. Era mai bine dacă aceste tablete erau prevăzute pe nişte ambulanţe noi”, explică Florin Agapi, directorul SAJ Iaşi. 

Aceste tablete au rolul de a transmite informaţiile în timp real de la dispecerat către echipajele de pe ambulanţă şi de la ambulanţă către spitalul unde urmează să fie direcţionat pacientul. 

Nicolai Pralea, asistent medical principal, spune că ar trebui ca autorităţile locale să ia măsuri: “Ne dorim să se implice Consiliul Judeţean Iaşi în programe europene şi să cumpere ambulanţe, având în vedere situaţia dezastruoasă a parcului nostru auto”.

Citeşte materialul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net