Szobi Cseh şi-a aşteptat sfârşitul

Ultima actualizare:
Daniel Coriu
Daniel Coriu

Cascadorul Szobi Cseh (71 de ani) s-a stins, ieri, pe un pat de spital de la Institutul Fundeni. A avut dureri cumplite date de cancerul care l-a măcinat în ultimii doi ani. Singura lui alinare au fost soţia şi cei doi băieţi care i-au fost alături până în ultima clipă.

Doi ani de chinuri, tratamente, perfuzii, radioterapie şi deznădejde s-au încheiat ieri pentru cel mai cunoscut cascador român. Szobi Cseh a murit, în noaptea de joi spre vineri, la ora 3.00, măcinat de cancer. Profesorul Daniel Coriu, medicul care l-a avut în grijă şi şeful secţiei Hematologie, de la Spitalul Fundeni, a declarat, ieri, că Szobi Cseh ştia că vine sfârşitul: „Eu cred că Szobi Cseh era pregătit pentru acest lucru. Până în urmă cu zece zile, a fost activ în societate.

Atunci, au început, însă, durerile osoase, oboseala, anemia”. În 20 iulie, cascadorul a fost internat de urgenţă la Fundeni. Era în stare foarte gravă, însă, se deplasa singur, a mai spus prof. dr. Coriu. „Pe lângă faptul că, în permanenţă, i-au fost alături soţia şi cei doi copii, Szobi Cseh a fost un luptător”, a adăugat medicul.

Dr. Daniel Coriu: "A fost un luptător"

Boala a fost, însă, mult prea agresivă şi l-a răpus. „Domnul Szobi Cseh a decedat în urma complicaţiilor renale hepatice, cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat”, au declarat medicii de la Fundeni. În 2012, cascadorul a aflat că are cancer, fiind diagnosticat cu mielom multiplu în stadiul 3 (o formă de cancer al sângelui în cazul căreia rata de supravieţuire este de 6 - 8 luni). Încă de atunci rinichii îi erau afectaţi şi avea tumori osoase.


    Daniel Coriu
Daniel Coriu

A început un lung şir de citostatice şi radioterapie, la Fundeni, iar evoluţia sa a fost satisfăcătoare. Anul trecut, medicii au constatat, însă, o progresie a bolii, cu tumori osoase, afectare hepatică şi renală. Astfel că Szobi Cseh a fost internat de mai multe ori, iar starea lui de sănătate s-a degradat de la o zi la alta. Szobi Cseh va fi înmormântat, mâine, la ora 15.00, la cimitirul Bellu din Capitală.

Click! spune

Szobi Cseh a fost cel mai cunoscut cascador al cinematografiei române, cu peste 150 de filme la activ, de la “Dacii” până la “Amen”. Cel mai cunoscut rol al său este, însă, “Buză de iepure”, din filmul “Mărgelatu”, în care a jucat alături de Florin Piersic.

N-a putut să renunţe la fumat

Renumitul cascador nu a renunţat la ţigări nici în perioada în care era grav bolnav. Ştia că tutunul nu e deloc indicat celor în situaţia lui, dar nu putea să renunţe la acest viciu. „Fumez de când aveam 5 ani. Între 8 şi 22 de ani, m-am lăsat, apoi am continuat. Am fumat «Carpaţi» şi tot felul de mărci, iar când nu aveam, îmi făceam ţigări din foi. Am vrut să mă las de viciul ăsta, pentru că ştiu cât este de periculos, în general, darămite când eşti şi bolnav. Nu am reuşit!”, ne-a spus Szoby Cseh, anul trecut.

A continuat să fumeze chiar şi după ce s-a îmbolnăvit
A continuat să fumeze chiar şi după ce s-a îmbolnăvit

"Nu-mi vine să cred!"

Florin Piersic a izbucnit în lacrimi când a auzit că “Buză de Iepure”, prietenul lui din viaţa reală şi din film, a murit: “Nu-mi vine să cred! Sunt plecat din ţară. Am vorbit cu el acum 10 zile şi îmi spunea «Stai liniştit, Florine dragă, că o să fie totul bine». Nu puteam afla o veste mai tristă. Era ca un frate pentru mine. Tot ce-l durea, ce simţea, îmi spunea prima dată mie”, a declarat Piersic.

Florin Piersic şi Theodor Paleologu  jpeg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net