Sute de mii de pelerini, aşteptaţi la moaştele Sfintei Parascheva

Ultima actualizare:

    Sărbătorile de la Iaşi vor dura11 zile şi vor cuprinde, pe lângă pelerinaj, concerte şi târgurifoto: click!
Sărbătorile de la Iaşi vor dura11 zile şi vor cuprinde, pe lângă pelerinaj, concerte şi târgurifoto: click!

Pregătirile pentru Sărbătoarea Sfintei Parascheva au intrat pe ultima sută de metri. Considerată ocrotitoarea Moldovei, Cuvioasa, care este sărbătorită pe 14 octombrie, transformă şi-n acest an Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Câteva sute de mii de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi în următoarele zile la Iaşi, pentru a se închina la moaştele Sfintei Parascheva, dar şi cele ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu. Moaştele vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană vineri, 10 octombrie, la ora 6.30.

Ca şi în anii trecuţi, soborul de preoţi şi credincioşi vor merge în procesiune cu raclele sfinţilor. La finalul procesiunii, moaştele vor fi puse înapoi pe baldachinul din faţa căminului preoţesc, iar seara va continua cu Slujba de Priveghere, potrivit ziaruldeiasi.ro. Sfânta Liturghie, programată marţi, 14 octombrie, se va desfăşura în faţa Catedralei Mitropolitane, pe pietonalul Ştefan cel Mare. Sărbătorile Sfintei Parascheva vor dura 11 zile şi vor cuprinde, pe lângă pelerinaj, şi concerte de muzică, care vor avea loc pe esplanade din faţa Palatului Culturii. Pe trotuarele din oraş vor fi autorizate tarabe ale comercianţilor care vând produse artizanale.

Anul acesta,  Primăria Iaşiului a scos din visterie 2,8 milioane de lei pentru sărbătorirea Sfintei Parascheva, dublu faţă de 2013.

În 2013, la Iaşi au fost peste 250.000 de credincioşi. În prima zi de pelerinaj o femeie de 55 de ani a murit, în timp ce stătea la rând ca să se închine la moaştele Sfintei Parascheva. Ea a fost prinsă în îmbulzeala creată de credincioşii care s-au grăbit să ajungă la raclă. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
locuri jpg
Emitere tichet de reciclare jpg
where is the snowman in the picture jpg
trandafiri, freepik jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
carte veche jpg
branza jpg
sebastian si roberta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net