Suntem de 10 ani în Uniunea Europeană!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

La 1 ianuarie 2017, se împlinesc zece ani de când suntem în Uniunea Europeană. În acest timp am primit sume enorme de bani care ar fi putut contribui la o dezvoltare a țării și chiar un trai mai bun.

Împlinim 10 ani de când România a devenit membru UE. Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din 2003 şi confirmată la Bruxelles pe 18 iunie 2004. Raportul de ţară privind progresele României din octombrie 2004 a afirmat de asemenea data de 1 ianuarie 2007 ca dată de aderare pentru România şi Bulgaria. Cele două ţări au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005, la Abaţia Neumünster din Luxemburg. Până la 1 ianuarie 2007, am avut statutul de țară în curs de aderare.

Contribuția României la bugetul UE în acest deceniu a fost de 13 miliarde de euro, spune fostul comisar european Leonard Orban, la o conferință organizată de Piaţa Financiară.

În schimb, România a primit fonduri europene de 39 de miliarde de euro până în prezent.

Comisia Europeană a avertizat de mai multe România pentru modul defectuos în care a cheltuit banii europeni, blocând temporar, în 2015, accesul la fonduri, scrie news.ro.

Orban a subliniat că, în cei zece ani, Produsul Intern Brut al României a crescut cu aproape 60%, de la 98 miliarde euro în 2006, la 158 miliarde euro în 2015. În plus, investiţiile străine directe aproape că s-au dublat, de la 34,5 miliarde euro în 2006 la 64,4 miliarde euro în 2015.

„România de azi nu mai seamănă nici măcar cu cea de acum cinci ani, nu doar cu cea din 2006. Am evoluat mult din punct de vedere al democraţiei, suntem un stat mult mai consolidat”, a declarat Orban, citat de aceeași sursă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net