Sulfina Barbu: „Guvernul pregătește scumpirea carburanților și a băuturilor alcoolice”

Ultima actualizare:

    Liderul PNL susține că Guvernul Ponta rezolvă crize generând altele, mult mai grave
Liderul PNL susține că Guvernul Ponta rezolvă crize generând altele, mult mai grave

Vicepreședintele PNL Sulfina Barbu a declarat azi că Guvernul Pota se pregătește „să introducă pe ascuns noi taxe”. Liderul liberal spune că acest lucru se va face printr-o ordonanță de urgență care va modifica legislația privind fondul de mediu. Ordonanța va avea ca impact scumpirea carburanților, a alcoolului și a reciclării deșeurilor, spune Sulfina Barbu.

Liderul PNL e de părere că guvernul joacă periculos promițând măriri salariale (medici, profesori), deși nu dispune de banii necesari acoperirii acestor solicitări. Sulfina Barbu atrage atenția că, pentru a spori veniturile la bugetul de stat, Executivul pregătește o ordonanță de urgență care va avea va efect scumpiri în lanț ale carburanților, băuturilor alcoolice și reciclării deșeurilor. „Noi dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la intenția Guvernului de a introduce pe ascuns noi taxe periculoase pentru economia României. Guvernul Ponta nu joacă corect cartea relansării fiscale. Este vorba despre o Ordonanță de Guvern pentru modificarea Ordonanței 196/2005 privind fondul pentru mediu. Modificarea acestei Ordonanței va duce la scumpirea benzinei, motorinei, reciclarea deșeurilor, depozitarea deșeurilor și diverse băuturi alcoolice”, a spus Barbu într-o conferință de presă.

În opinia acesteia, noile taxe sunt surse de bani pentru bugetul de stat, necesari acoperirii „avalanșei de cheltuieli publice promise de premierul Ponta”. Fostul ministru al mediului a susținut că „Guvernul Ponta a folosit fondul pentru mediu pentru a-și completa bugetul de stat” și în trecut, dând exemplul de anul trecut, când din acest fond a fost transferată suma de 562 de milioane de lei către bugetul de stat.

Sulfina Barbu a arătat că în cazul prețului la carburanți se propune o taxă de 2% din valoarea substanțelor periculoase pentru mediu, primele fiind hidrocarburile. Deputatul a exemplificat că pentru un litru de benzină taxa reprezintă 12 bani. Noua taxare scumpește și anumite medicamente, precum anestezicele, produsele în care se folosește etanol și reciclarea deșeurilor nereciclabile.

Noile taxe propuse prin Ordonanță sunt dovezi clare că premierul promite diverselor categorii sociale creșteri salariale cu bani pe care astăzi nu-i are. Nu există nicio urgență pentru modificarea legii privind fondul de mediu”, a declarat ulfina Barbu, care a cerut miniștrilor Cabinetului Ponta să nu avizeze acest proiect de ordonanță.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net