«Studenţii» la ciordeală, racolaţi din orfelinate. Hoţii şcoliţi la «Academia Infractorilor» au furat din străinătate bijuterii de peste 10 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Aceşti patru din infractori au fost săltaţi de mascaţi
Aceşti patru din infractori au fost săltaţi de mascaţi

Liderii “Academiei infractorilor”, suspectaţi de zeci de jafuri comise la magazine de lux din străinătate, îşi recrutau membrii din casele de copii sau din cadrul unor familii sărace. Chiar dacă atacurile erau comise cu arme de jucărie, infractorii reuşeau să-şi îngrozească victimele.

Infractorii erau antrenaţi să jefuiască un magazin în mai puţin de un minut, în condiţiile în care cele mai multe dintre acestea erau asigurate cu sisteme de alarmă, iar tâlharii trebuiau să poată să ia cât mai multe obiecte de valoare şi să fugă înainte de intrevenţia firmei de pază sau a poliţiei.Uneori, ei foloseau şi arme pentru intimidarea personalului magazinelor, însă, în urma percheziţiilor, anchetatorii au stabilit că armele erau, de fapt, de jucărie. Banii obţinuţi în urma vânzării bunurilor furate erau apoi împărţiţi, o cotă parte fiind trimisă şi familiilor altor membri, aflaţi la închisoare în alte dosare. Procurorii DIICOT au reţinut, în urma audierilor, 14 persoane, în dosarul cunoscut sub numele de “Academia infractorilor români”, aceştia dispunând ca alţi trei membri ai grupării să fie cercetaţi sub control judiciar. Potrivit unor surse din cadrul structurii, s-a pus în mişcare acţiunea penală şi faţă de liderul grupării, interlopul Adrian Botez, zis “Ţâţă”, el fiind încarcerat, în prezent, ca urmare a faptului că a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Înainte de a fi acceptaţi în bandă, oamenii lui Botez trebuiau să semneze un regulament, care conţinea obligaţii şi sancţiuni, şi să completeze un formular în care menţionau date legate de familie şi situaţia medicală. La acest dosar era ataşată şi o fotografie şi fire de păr, pentru ca, în caz de nevoie, să fie indentificaţi după ADN. Aceste măsuri sunt impuse, de altfel, şi cadrelor militare.

Aceşti patru din infractori au fost săltaţi de mascaţi jpeg

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net