Studenți, grăbiți-vă să vă faceți firme!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Este o șansă uriașă pentru tinerii care vor să înceapă o afacere pe cont propriu. Statul îi scutește de palata multor taxe. Au început înscrierile și în Programul Diaspora Start-up: până la 40.000 euro pentru românii care se întorc în ţară să facă afaceri.

Studenții care vor să înființeze o afacere proprie vor fi scutiți, începând cu luna ianuarie a anului viitor, de la plata taxelor pentru operațiunile de înregistrare și autorizare a unei PFA sau unei întreprinderi individuale prin oficiile registrului comerțului de pe lângă tribunale, precum și de la plata tarifelor pentru serviciile de asistență prestate de aceste oficii, scrie romaniatv.net.

Studentul care obține calitatea de titular al PFA sau de titular al întreprinderii individuale va trebui să îndeplinească cumulativ următoarele condiții, conform profit.ro:

a) să urmeze cursurile unei instituții de învățământ superior acreditată în România

b) să fie cel puțin în anul II de studiu și să fi promovat, integral, la data solicitării, toate cerințele programei de învățământ prevăzute de senatul instituției

c) nu a împlinit vârsta de 30 de ani. 

Până la 40.000 euro pentru Diaspora

Românii plecaţi în străinătate, care se întorc în ţară, vor putea primi fonduri europene de până la 40.000 de euro, pentru a-şi deschide o afacere în România, în programul de finanţare Diaspora Start-up. Scrie aceeași sursă. Viitorii antreprenori nu vor primi banii direct, ci prin intermediul unor organizaţii şi instituţii care derulează proiecte şi administrează banii din schema de finanţare.

În prima etapă, administratorii de schemă de antreprenoriat sunt invitați să depună propunerile de proiecte în valoare de maximum 5 milioane de euro prin care se angajează să pregătească viitorii antreprenori și să le acorde acestora subvenții pentru lansarea afacerilor în țară. Propunerile de proiect pot fi depuse până la 29 noiembrie, ora 16,00.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net