Statistici îngrijorătoare: numărul mamelor minore este în creştere. Medicii, în alertă

Ultima actualizare:

    95 de botoşănence minore au devenit mame în 2017
95 de botoşănence minore au devenit mame în 2017

O fetiță de 13 ani, din județul Botoșani, a devenit mamă la sfârșitul anului trecut. Din nefericire, acesta nu este un caz singular potrivit spuselor medicilor. Din contră, anual sunt înregistrate din ce în ce mai multe naşteri în rândul minorelor.

Anul acesta, fetiţa devenită mamă înainte de vreme va termina clasa a VIII-a. Planurile ei erau, înainte, altele: să intre la un liceu bun, apoi să meargă la facultate, ca să devină profesoară. Se pare că vor fi amânate pentru a putea avea grijă de cel căruia i-a dat naştere, în ciuda faptului că ea însăşi era un copil. Statisticile privind numărul minorelor care devin mame sunt îngrijorătoare. Anul trecut, în evidenţele autorităţilor au intrat 95 de botoşănence devenite mame înainte de a împlini 18 ani, cea mai tânără dintre ele având doar 13 ani. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani, în 2017 au mai intrat în rândul mamelor două copile în vârstă de 14 ani, 13 de 15 ani, 22 de 16 şi 55 în vârstă de 17, relatează ştirileprotv.ro.

”Din totalul mamelor minore care au născut în 2017, doar una a ajuns în centrul maternal. Celelalte au fost integrate în familie, fiind ajutate de părinţi să-şi crească micuţii”, a declarat medicul Ştefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean.

În România se înregistrează 8.500 de mame minore anual şi peste 40.000 de copii abandonaţi. "Cele 8.500 de mame minore din fiecare an ne situează pe primul loc în Europa. S-a ajuns la situaţia în care din 1.000 de femei care nasc 43 sunt minore. Mamele minore au risc crescut de avort iar dacă naşterea are loc există riscul major ca acest copil să fie abandonat, iar tînăra mamă va avea dificultăţi de integrare socială şi abandon social. Peste 40.000 de copii sunt abandonaţi în România la care se adaugă alţi 300.000 lăsaţi în grija rudelor ”, a declarat  medicul Tudor Ciuhodaru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net