Europarlamentarii români lucrează la Bruxelles ca în război

Ultima actualizare:

    Soldaţi înarmaţi păzesc sediile Parlamentului European
Soldaţi înarmaţi păzesc sediile Parlamentului European

Atentatele din Franţa şi alerta maximă de la Bruxelles nu i-a ocolit pe europarlamentarii români. Se duc la muncă în fiecare zi ca la război. Văd zeci de soldaţi pe străzi, sunt controlaţi la sânge în aeroporturi şi la intrarea la birou, sunt păziţi cu blindatele la hotel.

Europarlamentarii români trăiesc zile de coşmar în Franţa, la Strasbourg, unde este unul din sediile Parlamentului European. Săptămâna aceasta ei lucrează în acest oraş. De vineri, de când e alertă maximă la Bruxelles, românii nu au mai avut şedinţe acolo.

”Luni, la prânz, când am aterizat pe aeroportul din Strasbourg, nu mai funcţiona culoarul pe unde treceau înainte doar europarlamentarii. Toată lumea a fost controlată, inclusiv cei din ţările membre Schengen. În clădirea Parlamentului lucrăm ca într-un glob de sticlă, suntem apăraţi ca preşedinţii de stat”, ne-a spus Victor Boştinaru, vicepreşedintele grupului de securitate şi apărare din PE.

Europarlamentarul spune că în perioada următoare este posibil ca şi în alte state să se ia astfel de măsuri şi ca această situaţie să fie de durată. Pe stradă, din zece în zece metri, sunt soldaţi cu mitralierele pregătite.

Cătălin Ivan, parlamentar european
Cătălin Ivan, parlamentar european

”Sunt peste tot. La recepţia hotelului unde sunt cazat este un soldat, iar în faţa hotelului o maşină blindată şi trei soldaţi înarmaţi. La Parlament, s-a organizat o intrare specială, un culoar pentru control. Noi, parlamentarii nu suntem controlaţi, dar toţi cei care lucrează în acest sediu sunt verificaţi, inclusiv bagajele. Au apărut şi o serie de zvonuri: că ar trebui să ne luăm măşti de gaze pentru că teroriştii vor folosi bombe chimice. Este multă tristeţe la Strasbourg”, ne-a spus Cătălin Ivan. 

La Strasbourg, s-au luat măsuri speciale  de control atât la aeroport, cât şi la Parlamentul European
La Strasbourg, s-au luat măsuri speciale de control atât la aeroport, cât şi la Parlamentul European

Ultima oră

  • Panică la mai puţin de 100 de kilometri de România! Şase indivizi care deţineau arme automate şi substanţe explozive au fost arestaţi în Ungaria. Suspecţii sunt bănuiţi că ar avea legătură cu organizaţia teroristă Statul Islamic, vinovată de atentatele de la 13 noiembrie din Paris, soldate cu 132 de morţi şi peste 300 de răniţi.
  • Cel puţin 14 persoane au murit în urma unui atac cu bombă la bordul unui vehicul al serviciilor de securitate la Tunis. Purtătorul de cuvânt al administraţiei prezidenţiale a Tunisiei, Moez Sinaoui, a precizat că a fost vorba de un atentat. Alte 11 persoane au fost rănite în incidentul petrecut pe Bd. Mohammed V din centrul Tunisului. Până la închiderea ediţiei, atentatul nu a fost revendicat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net