Spionii lui Kovesi și-au recunoscut faptele. Cât vor sta după gratii

Ultima actualizare:

    Ron Weiner şi David Geclowicz nu vor să audă de închisorilor românești (foto: captură video B1TV)
Ron Weiner şi David Geclowicz nu vor să audă de închisorilor românești (foto: captură video B1TV)

Cei doi angajați ai companiei de investigații particulare Black Cube, David Geclowicz și Ron Weiner, au recunoscut în fața procurorilor că au avut misiunea de a o hărțui și discredita pe șefa DNA. Laura Kodruța Kovesi s-a aflat sub lupa firmei private, conform DIICOT. Cei doi israilieni și-au recunoscut faptele în speranța că vor obține cel mult trei ani de închisoare, însă cu suspendare.

Cei doi angajați ai firmei Black Cube, implicați în scandalul spionării Laurei Codruța Kovesi, au făcut o înțelegere cu DIICOT, în urma căreia speră să nu stea nici o zi după gratii, informează b1tv.ro. Ei mizează pe o pedeapsă de cel mult trei ani de închisoare și 60 de zile de muncă în folosul comunității. Pentru a obține această favoare, cei doi trebuie să primească girul Tribunalului București, care a fost înștiințat de acest acord.

David Geclowicz este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Colegul său de muncă, Ron Weiner, este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv (Israel), cât și în Londra (UK), împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și cei doi inculpați, Weiner Ron și Geclowicz David, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii mai multor infracțiuni, respectiv infracțiuni de hărțuire și infracțiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credențialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept al conținutului acestora”, spun procurorii DIICOT.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net