Spionii israelieni ramân în arest

Ultima actualizare:

     Spoinii israelieni au fost aduși la Curtea de Apel cu duba, încătușați și flancați de mascați (foto:Inquam-Octav Ganea)
Spoinii israelieni au fost aduși la Curtea de Apel cu duba, încătușați și flancați de mascați (foto:Inquam-Octav Ganea)

Spionii israelieni care au fost pe urmele șefului DNA, Laura Codruța Kovesi, au ajuns, astăzi, în jurul orei 9.00, la Curtea de Apel. Au fost aduși cu duba, încătușați. Ei cer eliberarea din arestul preventiv.

UPDATE, ora 14.00

Magistrații de la Curtea de Apel nu s-au lăsat impresionați de mamele spionilor care au venit plângând după copiii lor, astfel că cei doi tineri acuzați că au fost angajați să o fileze pe Codruța Kovesi rămân în arest preventiv.  

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit pentru astăzi termenul pentru judecarea contestaţiei depuse de Weiner Ron şi Geclowicz David, cei doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube arestaţi preventiv în dosarul de hărţuire a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Ședința e secretă

Ședința va fi ținută de un judecător de drepturi și libertăți și este secretă.

Cei doi spioni, tineri amândoi, au fost arestați în 3 apilie, iar avocatul lor cere o măsură mai blândă, având în vedere că aceștia au colaborat cu anchetatorii.

Declarația avocatului:”L-eam adus Harry Potter în arest”

"În acest moment, probele administrate nu au calitatea necesară pentru a duce la condamnare, dar pot naște, într-o măsură rezonabilă, suspiciuni de vinovăţie. Actele materiale reținute de Parchet în sarcina lui David Geclowicz puteau fi săvârșite din orice colţ al lumii, cu același efect. M-a rugat să îi aduc câteva cărţi, în limba engleză, ca de exemplu Harry Potter- "Chamber of Secrets" sau "Philosopher's stone". I le-am cumpărat şi înmânat sâmbătă, când am regăsit același tânăr slăbuţ, speriat şi care la fiecare 5 minute mă întreba dacă mama lui este bine şi când vine să îl vadă. Ar fi nerezonabil ca tânărul pe care eu l-am văzut în arest să fie prezentat judecătorului marți, la Curtea de Apel, înconjurat de 100 de mascați cu armamentul în poziție de tragere. Aş spune că nerezonabil şi stupid", a declarat avocatul pentru Q Magazine.

Israelienii, acuzați de infracțiuni informatice

Dosarul a început să fie instrumentat luna trecută de către procurorii DIICOT, israelienii fiind acuzați de săvârșirea unor infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Ar fi încercat să obțină contactele personale și mail-urile rudelor și apropiaților Codruței Kovesi, după care care le-au spart.

În spatele filajului, foști agenți Mossad

În spatele celor doi tineri trimiși la înaintare se află, se pare, șefii firmei israeliene Black Cube , Dan Zorella sau Avi Yanus, ambii foști ofiteri ai Mossad, serviciul secret israelian.

Compania Black Cube reacționează în cazul celor patru cetățeni israelieni investigați de DIICOT privind spionarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Firma Black Cube. ”Investigam suspiciuni de corupție în interiorul Guvernului”

Firma Black Cube neagă orice acuzații, ba mai mult spune că la rândul său investiga suspiciuni de corupție  la nivel înalt.

„Recent, compania a contractat În România un proiect de colectare a probelor privind fapte serioase de corupție în interiorul Guvernului și în agențiile sale. Reamintim că toți angajații companiei respectă legile locale, iar acuzațiile la adresa lor sunt nefondate și neadevărate. Avem încrederea că adevărul va ieși la iveală și că amândoi vor fi eliberați și se vor întoarce acasă în următoarele zile”, precizează Black Cube.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net