Spectacolul “Lacul Lebedelor” revine în România

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Spectacolul “Lacul Lebedelor” revine în România luni, 15 ianuarie, când pe scena Sălii Palatului, începând cu orele 20, va avea loc un eveniment impresionant oferit de celebrii balerini, în spectacolul intitulat “Lacul Lebedelor”- balet pe gheață.

Anul acesta s-au împlinit 140 de ani de la premiera de pe scena teatrului Balșoi din Moscova! În urmă cu câteva zile, coregraful principal al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg, Konstantin Rassadin a transmis următorul mesaj publicului român: „Suntem fericiți că orașul nostru, leagănul compozitorului Piotr Ilici Ceaikovski, ne trimite în România la cea de-a 140-a aniversare a poveștii „Lacul lebedelor”.

Suntem pe deplin conștienți de responsabilitatea pe care o reprezintă această moștenire, o luăm foarte serios și bineînțeles că vom oferi interpretare și performanță de top”, a conchis corgraful rus. "Lacul Lebedelor – balet pe gheață", un eveniment ce va avea loc pe 15 ianuarie 2018 la Sala Palatului din București, ora 20.00.

simeon stalpnicul png

Talentații balerini-patinatori ruși, membri ai Ansamblului de Stat al Baletului pe Gheață din Sankt Petersburg, vor interpretă trista poveste a prințesei Odette – transformată în lebădă printr-un blestem vrăjitoresc – pe acordurile celebre ale muzicii lui Piotr Ilici Ceaikovski. Vă reamintim că anul acesta s-au împlinit 140 de ani de la premieră Lacul lebedelor pe scena teatrului Balșoi din Moscova. Cu această ocazie aniversară, bilețele vor fi denumite după cum urmează: Princess ticket (categoria I), Prince ticket (categoria ÎI), White Swan ticket (categoria III), Black Swan ticket (categoria IV) și Wizard ticket (categoria V). Cea mai cunoscută dintre lucrările de balet ale lui Ceaikovski, „Lacul lebedelor”ar fi fost compusă la cererea dramaturgului Vladimir Petrovich Begichev, care i-ar fi plătit compozitorului 800 de ruble. Majoritatea patinatorilor actuali provin din perechile de patinatori ce au câștigat concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre aceștia provin de la faimoase școli de patinaj artistic din Rusia, cum ar fi Jubilejni unde a fost descoperit și campionul Mondial și Olimpic Evgeny Plushenko.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Poluare FOTO Shutterstock jpg
Mihai viteazul si doamna velica
aeroport pixabay jpg
lipsa medici stetoscop in cui shutterstock 1348696283 jpg
jan cel mai batran lenes guinness world records jpg
chipsuri jpeg
padure pixabay jpg
furtuna Italia tren  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net