Soţia poliţistului ucis cu bestialitate în Gara Burdujeni, angajată la IPJ Suceava

Ultima actualizare:

    Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi lucra ca poliţist în domeniul Transporturi Feroviare de peste 15 anifoto: digi24
Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi lucra ca poliţist în domeniul Transporturi Feroviare de peste 15 anifoto: digi24

Poliţiştul Sorin Vezeteu a fost ucis cu bestialitate în urmă cu două luni pe peronul Gării Burdujeni. Atunci, omul legii a fost atacat din spate de Ioan Beşa, un individ eliberat din detenţie în Spania care-şi dorea să ia viaţa unui poliţişt.

Sorin Vezeteu a lăsat în urmă o soţie îndurerată cu doi copii mici de crescut. Femeia a fost angajată la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, în urma solicitării pe care a făcut-o în baza prevederilor Statutului Poliţistului, scrie monitorulsv.ro.

Începând cu luna septembrie, Elena Vezeteu este încadrată ca agent de poliţie, la Serviciul Comunicaţii şi Informatică, pe un post neoperativ, adică de muncă de birou. Femeia, rămasă cu doi copii mici în îngrijire, unul în vârstă de 5 ani şi unul de 7 ani, făcuse solicitarea de la finele lunii iulie, fiind primită pentru o întâlnire de către ministrul de Interne, Carmen Dan.

Promisiunile pe care le-a primit s-au concretizat destul de repede, în condiţiile în care Statutul Poliţistului prevede acest drept pentru situaţii dramatice precum cele prin care trece familiei Vezeteu. Faptul că la IPJ Suceava sunt multe posturi vacante, pe fondul pensionărilor masive din 2017 şi din anul precedent, a făcut încadrarea şi mai simplă.  


    Locul în care a fost omorât poliţistul Sorin Vezeteu FOTO Facebook/Bogdan Bog
Locul în care a fost omorât poliţistul Sorin Vezeteu FOTO Facebook/Bogdan Bog

Conform articolului 37, aliniatul 2, din Statutul Poliţistului, „copiii aflaţi în întreţinerea poliţistului decedat sau încadrat într-un grad de invaliditate ca urmare a rănirii acestuia în timpul ori în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, precum şi soţul sau soţia acestuia pot fi numiţi în funcţii de poliţist ori angajaţi ca personal contractual, fără examen sau concurs, în unităţi ale Ministerului Afacerilor Interne, dacă îndeplinesc condiţiile legale”.

Conform aceloraşi prevederi legale, copiii unui poliţist decedat în misiune pot fi înmatriculaţi, la cerere, în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, fără concurs.

Decizia poate fi considerată şi o datorie morală a Statului român faţă de memoria lui Sorin Vezeteu.

Ucis cu 40 de lovituri de cuţit

În seara zilei de 20 iulie, în timp ce era de serviciu la Postul de Poliţie din Gara Burdujeni, poliţistul a fost atacat din spate de Ioan Beşa. El a fost înjunghiat mai întâi în zona gâtului, din spate, încasând în total în jur de 40 de lovituri de cuţit, în ciuda încercărilor sale de a se apăra şi de a pulveriza spre atacator spray iritant lacrimogen.


    Ioan Beşa a fost arestat şi şi-a recunoscut fapta
Ioan Beşa a fost arestat şi şi-a recunoscut fapta

Agresiunea s-a petrecut pe durata a 50 de secunde, după care un martor a intervenit hotărât şi l-a lovit pe Beşa. Din păcate, a fost prea târziu.

Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi lucra ca poliţist în domeniul Transporturi Feroviare de peste 15 ani.

Criminalul se află în arest preventiv şi riscă detenţie pe viaţă.

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net