Soția lui Bogdan Olteanu face bani din cărți pentru copii

Ultima actualizare:

    Cristina Andone  şi-a prezentat  la Muzeul George  Enescu noua carte
Cristina Andone şi-a prezentat la Muzeul George Enescu noua carte

Toată lumea îl ştie pe Bogdan Olteanu, avocat şi politician liberal, ajuns în funcţia de viceguvernator al Băncii Naţionale. Această poziţie i-a adus şi un dosar de corupţie, care l-a costat libertatea. Mai puţin cunoscută publicului larg, soţia sa, Cristina Andone, e o autoare de cărţi pentru copii în plină ascensiune.

Cristina Andone duce greul în casă de la arestarea soţului ei. Bogdan Olteanu (46 de ani) este în arest la domiciliu din septembrie 2016, în urma acuzaţiilor de luare de mită. Când lucra la BNR, Olteanu câştiga peste 12.000 € pe lună, având salariu şi indemnizaţie de membru în Consiliul de administraţie.

simeon stalpnicul png

Acum, veniturile familiei sale sunt considerabil reduse şi trebuie asigurate din munca de scriitoare a soţiei. Autoarea de cărţi pentru copii a lansat încă din 2011 o colecţie de opt volume de poveşti, reunite sub titlul ”Poveşti din pădurea muzicală”. Ele urmăresc evoluţia a opt compozitori celebri şi sunt scrise într-un mod plăcut şi pe înţelesul celor mici. Fiecare carte e însoţită de un CD cu muzica marilor compozitori.

Sâmbătă, la Muzeul George Enescu din Capitală, Cristina Andone şi-a promovat cel de-al nouălea album din seria de poveşti, ”Enescu şi hora rozelor de soare”. În această carte, scoasă la editura Nemi, fiica ei de doar 12 ani, Thea, a contribuit la realizarea ilustraţiilor. Cartea costă 28 de lei direct la editură. Bogdan Olteanu şi Cristina Andone s-au căsătorit în anul 2003, dar au divorţat în 2009. Doar un an mai târziu s-au împăcat, de dragul copiilor pe care îi au împreună, Thea şi Alexandru.

Fostul viceguvernator al BNR a fost arestat preventiv în august 2016, sub acuzaţia de trafic de influenţă şi luare de mită. Bogdan Olteanu ar fi primit un milion de euro de la Sorin Ovidiu Vântu pentru a trage sfori în favoarea numirii lui Liviu Mihaiu în poziţia de guvernator al Deltei Dunării. În septembrie 2016 a fost plasat în arest la domiciliu.

Cartea e însoţită de un CD cu muzica lui Enescu

simeon stalpnicul png

Copilașii au fost foarte încântați de prezentarea de la Muzeul Enes­­cu, mai ales că au aflat po­vești interesante despre marele compozitor român. Cartea e însoțită de un CD cu cele două Rapsodii Române și Simfonia a II-a în La major, compuse de George Enescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net