Sorin Oprescu ar vrea să candideze din nou. Ce îl oprește

Ultima actualizare:

    Sorin Oprescu privește cu jind la campania electorală care bate la ușă
Sorin Oprescu privește cu jind la campania electorală care bate la ușă

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, cercetat sub control judiciar pentru luare de mită, și-ar fi dorit să se înscrie în cursa electorală pentru un nou mandat, însă doi factori l-au oprit să facă acest lucru. Fostul edil general a declarat luni că morala și controlul judiciar l-au împiedicat să aspire la competiția care i-ar fi putut readuce funcția.

Sorin Oprescu a vorbit pentru prima dată despre o eventuală întoarcere a sa la Primăria Capitalei. Luni, fostul edil s-a prezentat la Curtea de Apel București, unde se judecă o contestație formulată de avocații săi împotriva măsurilor luate de judecători în dosarul său de corupție. Întrebat de jurnaliști dacă intenționează să candideze pentru un nou mandat, Oprescu a declarat că își dorește să se întoarcă la primărie, dar că morala și controlul judiciar l-au împiedicat să se înscrie în cursa electorală. „Dacă nu mă oprea morala, dacă nu mă oprea controlul judiciar, dacă era altă situație, sigur că eram prezent acolo. La urma urmei, doresc să duc la bun sfârșit ceea ce am început. Din păcate rămâne o dorință”, a spus Oprescu, citat de Agerpres.  

În ciuda dosarului de corupție, Oprescu spune că are în continuare susținători, care i-au cerut să se întoarcă la primărie. „Au existat mai multe grupuri de oameni care au făcut-o din proprie inițiativă. Eu le-am explicat frumos că le mulțumesc la toți pentru încredere, pentru că este impresionant totuși faptul că oamenii au în continuare încredere în mine, dar sunt mai multe lucruri care mă opresc de a face acest gest”, a spus Oprescu.

Sorin Oprescu este cercetat sub control judiciar sub acuzația de luare de mită. El a fost arestat preventiv în 6 decembrie 2015 și a ieșit din viața publică odată ce a fost suspendat din funcție de prefectul Capitalei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net