«Sorin Grindeanu e un băiat finuţ. Va face bine pentru România»

Ultima actualizare:

    Rudele din satul gorjean  Pocruia sunt mândre că  Sorin Grindeanu  va fi premier
Rudele din satul gorjean Pocruia sunt mândre că Sorin Grindeanu va fi premier

Familia prim-ministrului desemnat, Sorin Grindeanu, are origini în Gorj. Localnicii din Pocruia se mândresc că premierul desemnat îşi are rădăcinile în satul lor. ”E băiat bine, o să conducă bine”, spun localnicii. În acest loc trăiesc o mare parte dintre rudele lui Sorin Grindeanu: unchi, mătuşi, verişori şi nepoţi.

Rudele şi vecinii din Pocruia nu prea l-au văzut pe Sorin Grindeanu prin satul lor, unde îşi are rădăcinile. Ultima dată a fost în urmă cu 20 de ani, la nunta unei verişoare, fiica Mariei Procopie, mătuşa sa şi cea mai în vârstă dintre cei cinci fraţi şi surori care mai sunt în viaţă. De la rudele prim-ministrului desemnat reporterii „Adevărul“ au aflat că bunicul lui a lucrat la întreţinerea căii ferate forestiere pe care circula mocăniţa, iar bunica a fost casnică, ocupându-se de creşterea celor şase copii şi de treburile gospodăreşti. Viaţa nu a fost uşoară, pentru că toată familia trăia dintr-un singur salariu şi din roadele muncii câmpului. Chiar în locul unde s-a născut tatăl prim-ministrului desemnat, undeva pe Dealul Pocruiei, la ieşire din sat, jurnaliştii l-au întâlnit pe Vasile Grindeanu, unchiul lui Sorin Grindeanu.


    Pocruia este un mic sătuc  din judeţul Gorj
Pocruia este un mic sătuc din judeţul Gorj

„Tatăl dânsului este fratele meu şi s-a născut în Pocruia, dar fiul său, prim-ministrul desemnat, s-a născut în Caransebeş. El cât a fost mic a stat mai mult la bunicii din partea mamei, adică în Borlovenii Vechi, în Caraş Severin. Acolo şi-a petrecut copilăria“.


    Vasile Grindeanu,  unchiul premierului
Vasile Grindeanu, unchiul premierului

Unchiul lui Sorin Grindeanu a povestit că fratele său, Nicolae, vine frecvent în Pocruia, ultima vizită fiind chiar în vara trecută: „Tatăl lui Sorin Grindeanu a fost şi în vara aceasta la Pocruia. Vine pentru că se trage de aici. El şi-a făcut casă în Caransebeş. Când vine în Pocruia, stă la mine. A venit cu un prieten. A mers la cimitir la părinţi. Nu a stat mult, cam 4-5 ore şi a plecat“. Vasile Grindeanu speră că nepotul său va face lucruri bune în fruntea ţării: „E un băiat finuţ, mai retras. Este un băiat bun, la locul lui. Nu a fost o surpriză că a fost desemnat prim-ministru, pentru că era în cărţi chiar de prima dată. Sper că va face bine pentru România (...). După câte îl ştiu, Sorin Grindeanu este demn pentru acest post, mai ales că PSD a câştigat detaşat în Timiş“.


    Mătuşa: «Să fie sănătos şi cuminte»
Mătuşa: «Să fie sănătos şi cuminte»

În satul Pocruia mai locuieşte şi Maria Procopie, mătuşa prim-ministrului desemnat. Bătrâna are 76 de ani şi trăieşte într-o casă care se află chiar pe malul pârâului Pocruia. Maria Procopie ţesea ciorapi pentru o nepoţică atunci când am vizitat-o.„Familia Grindeanu de la noi se trage. (...) Tatăl său a fost profesor de matematică şi fizică. Tatăl său a fost deştept. Cel mai deştept dintre toţi fraţii noştri. A avut ambiţie să plece şi să trăiască bine, că noi am fost necăjiţi. Am fost o familie săracă, pentru că părinţii noştri se descurcau cam greu“, ne spune Maria Procopie. Bătrâna are încredere că nepotul ei va face lucruri bune în fruntea ţării: „Mă bucur că a fost numit prim-ministru. Să fie sănătos şi cuminte, ca să poată să ajute pe toată lumea. (...)“, ne-a spus Maria Procopie.

Noul Guvern va avea 25 de miniştri?

simeon stalpnicul png

Noul guvern condus de Sorin Grindeanu se va „naşte” azi, după cum a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea. Conform calendarului, miniştrii propuşi vor fi audiaţi miercuri în comisiile parlamentare, iar apoi va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare şi votul de învestitură al Guvernului. Mâine seară, noul Guvern ar urma să depună jurământul. Numele miniştrilor sunt încă „ţinute” la secret de conducerea PSD şi ALDE. Potrivit unor surse România TV, o parte din portofolii vor dispărea sau vor fi comasate, dar vor fi şi ministere noi. Sorin Grindeanu va avea 25 de miniştri în subordine. Iată cine ar putea face parte din guvernul Grindeanu, conform aceloraşi surse:

  • Mihai Tudose - Ministerul Economiei
  • Cristian Socol sau Viorel Ştefan - Ministerul de Finanţe
  • Marius Nica - Ministerul Fondurilor Europene
  • Georgian Pop - Ministerul Apărării
  • Gabriel Vlase - Ministerul de Interne
  • Florin Iordache - Ministerul de Justiţie
  • Daniel Botănoiu - Ministerul Agriculturii
  • Sevil Shaidehh - Ministerul Dezvoltării
  • Mihai Fifor - Ministerul Transporturilor
  • Dinu Cristina Elena sau Sorina Pintea - Ministerul Sănătăţii
  • Olguţa Vasilescu - Ministerul Muncii
  • Iulian Iancu - Ministerul Energiei
  • Mihnea Costoiu - Ministerul Educaţiei
  • Ana Birchall - Ministerul delegat pentru Afaceri Europene
  • Florin Jianu - Ministerul pentru IMM-uri şi Anteprenori
  • Doina Pană - Ministerul Apelor şi Pădurilor
  • Gabriel Petrea - Ministerul pentru Tineret şi Sport
  • Daniel Constantin (ALDE) - Ministerul Mediului
  • Sorin Câmpeanu (ALDE) - Ministerul Comunicaţiilor
  • Steluţa Cătăniciu (ALDE) - Ministerul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net