Sora lui Ponta, audiată la DNA. Reacție șocantă a premierului

Ultima actualizare:

    Alexandra Herțanu, sora lui Victor Ponta, a venit la DNA cu un batic pe cap, pentru a nu fi recunoscută
Alexandra Herțanu, sora lui Victor Ponta, a venit la DNA cu un batic pe cap, pentru a nu fi recunoscută

Familia premierului Victor Ponta ajunge în fața procurorilor. După cumnatul ce său, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv, și sora acestuia a ajuns să dea explicații.

N. Alexandra Florina se află acum la DNA Ploiești, unde este audiată ca martor pentru deturnarea fondurilor europene. La fel și Radu Oprea, fost prefect de Prahova. Întrebat de jurnaliști care este părerea lui legată de faptul că sora sa ajuns  în fața procurorilor, Victor Ponta a evitat răspunsul: ”Hai, mă, voi sunteţi serioşi? Eu vizitez un spital”, a răspuns premierul, azi dimineață, în timp ce intra la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", unde este inaugurat Blocul operator al Secţiei Clinice Oftalmologie.

Soțul Alexandrei și cumnatul lui Ponta, Iulian Herțanu, este acuzat de procurori de constituirea unui grup infracţional organizat, schimbarea, nelegală, a destinaţiei fondurilor europene şi evaziune fiscală.

Cumnatul premierului, arestat pentru deturnarea fondurilor europene

Acesta ar fi apelat, împreună cu alţi trei complici, la deputaţii Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma, precum şi la preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, pentru câştigarea ilegală a unui contract de execuţie a lucrărilor de canalizare din Comarnic.

Ulterior, asociaţia de firme din care făcea parte şi firma lui Herţanu şi-a bătut joc de lucrări, a deturnat fondurile europene în interes propriu şi au folosit tehnici evazioniste.

Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate ar fi și Exfin 2000 S.R.L, înființată de mama lui Ponta și deținută, în prezent, de Natalia Maier și Alexandra Herțanu.

Contracte de 100 de milioane, din bani publici

Compania ce aparţine familiei Ponta a încheiat în ultimii cinci ani contracte cu statul în valoare de aproape 100 de milioane de lei. Și mama lui Victor Ponta  va ajunge la DNA Ploiești în calitate de martor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net