Şoferul care butona două mobile, găsit de poliţişti

Ultima actualizare:

    Cu mâna stângă utiliza un telefon şi manevra volanul, iar cu dreapta folosea alt mobil şi schimba vitezele
Cu mâna stângă utiliza un telefon şi manevra volanul, iar cu dreapta folosea alt mobil şi schimba vitezele

L-au indentificat! Şoferul unui microbuz care transporta persoane a fost filmat duminică în timp ce folosea, la volan, nu unul, ci două telefoane mobile. Conducătorul auto efectua o cursă în judeţul Iaşi, iar poliţiştii au reuşit să-l găsească şi să-l ia la întrebări.

Filmuleţul cu şoferul care “jongla” cu două telefoane mobile a fost realizat de un pasager care a călătorit cu microbuzul pe traseul Piatra Neamţ – Roman – Iaşi. Omul a povestit pentru adevarul.ro că şoferul „a învârtit telefoanele” de mai multe ori în timpul cursei, numărând şi banii, tot în timp ce se afla la volan. „Nimeni nu a reacţionat în nici un fel. De obicei, dacă-i atragi atenţia unui şofer în astfel de situaţii, devine irascibil şi chiar violent în limbaj”, povesteşte călătorul indignat pentru adevarul.ro. “Nu mi se pare normal să se întâmple acest lucru, am mai văzut cazuri similare, dar acum tipul ăsta a întrecut orice limită! Cum să conduci şi să butonezi două telefoane concomitent? Ar trebui trase semnale de alarmă, eventual patronii firmelor de transport să nu mai permită asta. Mai bine devine domnul şofer vedetă acum, decât după ce nenoroceşte câteva familii, cum se întâmplă din ce în ce mai des pe şoselele noastre”, adaugă pasagerul. Potrivit călătorilor care au venit duminică dimineaţă la Iaşi dinspre Piatra Neamţ, cursa a fost operată de firma Fya Transs. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi s-au pus în mişcare şi susţin că l-au identificat pe şofer. Potrivit acestora, microbuzul ce circula duminică pe ruta Piatra Neamţ - Roman - Iaşi era condus de un bărbat din Neamţ. Acesta a fost invitat ieri la sediul Poliţiei Rutiere Iaşi. „În urma audierilor se va stabili, în funcţie de rezultatele cercetărilor, şi posibila sancţiune ce poate fi aplicată”, spune Anca Vîjiac, de la IPJ Iaşi. Potrivit legislaţiei, „folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip «mâini libere»” se pedepseşte cu 2 puncte amendă, adică 380 de lei.

A ucis opt oameni în Ungaria

Pe 23 mai, şoferul unui microbuz care circula pe o şosea din Ungaria folosea telefonul pentru a transmite live pe o rețea de socializare. Neatent la trafic, el a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu un camion. În urma impactului, şoferul şi cei opt pasageri români au murit. Evenimentul a avut loc la 60 de kilometri de Budapesta, pe DN4. Vehiculul în care se aflau românii era înmatriculat în Mureș. Mașina venea din Slovenia către România.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
ulei de masline jpg
medic operatie pixabay
ilustratie politie jpg
kaufland jpg
images jpeg
sfantul mare mucenic iacob persul sfintii cuviosi natanael si pinufrie 158413 jpg
sare epsom jpg
trandafiri pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net