Şoferii sunt fericiţi atunci când sunt traşi pe dreapta de poliţiste

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Măsoară peste 1,70 metri înălţime, sunt slăbuţe şi frumoase de pică. Nu vorbim despre nişte manechine, ci despre trei poliţiste de la Rutieră, care fac furori atunci când ies pe traseu. Şoferii le zâmbesc şi nu se supără dacă îi amendează.

Poliţiştii de la Rutieră sunt printre cei mai huliţi de români. În special, de către şoferi, care atunci când aceştia le ies în cale au impresia că au văzut pisica neagră. Le e teamă că le fac probleme şi că vor fi amendaţi. Când pe teren sunt trimise, însă, poliţiste, lucrurile se schimbă. Mai ales decă sunt unele tinere şi extrem de frumoase. Ieri, am însoţit un echipaj, format din trei agente, pe Autostrada Soarelui. Acestea aveau misiunea să-i verifice pe conducătorii auto. Nu mică ne-a fost mirarea să vedem că toţi şoferii care au fost traşi pe dreapta deveneau brusc veseli. Zâmbeau şi le admirau în tăcere pe domnişoare.

“E primul poliţist care m-a oprit, dar nu îmi pare rău”  Bogdan Tănae, şofer

simeon stalpnicul png

„Am carnet de 15 ani, dar până azi nu am mai fost oprit niciodată de vreun poliţist. Doamna este prima, dar nu-mi rău. E foarte frumoasă", ne-a spus Bogdan Tănase, care a fost verificat la sânge de Alexandra, o brunetă cu ochii verzi, de 24 de ani. La fel de încântat s-a arătat şi Marius Ştefănoiu. Se întorcea de la mare, atunci când Adriana i-a făcut semn să oprească. A scanat-o din cap până în picioare şi a concluzionat.

„E foarte drăguţă şi mi-a vorbit respectuos. Bine ar fi ca şi bărbaţii să se poarte la fel", ne-a mărturist, încântat, tânărul şofer. Cele trei poliţiste sunt la începutul carierei, au între între 22 şi 24 de ani, dar sunt foarte riguroase. Dacă te prind cu ceva în neregulă, nu scapi neamendat.

“Poliţista e foarte drăguţă şi mi-a vorbit respectuos”  Marius Ştefănoiu, şofer

simeon stalpnicul png

„Legea este lege şi trebuie repectată. Cine greşeşte plăteşte, nu putem închide ochii. Unii şoferi sunt ofuscaţi că sunt opriţi de o femeie şi încearcă să ne intimideze, alţii sunt drăguţi", povesteşte Adriana Mărgărit, de 23 de ani.

Ea, spre deosebire de colegele ei, care fac şi muncă de birou, stă în stradă toată ziua. „Uiţi că eşti femeie, uiţi de tocuri, de farduri, că plouă sau că e cald. Trebuie să dovedeşti că poţi face faţă şi că eşti la fel de bună în meseria asta ca un bărbat", crede şatena cu ochi verzi.

Peste 8.000 de femei lucrează în Poliţie

În Poliţia Română lucrează 8.809 femei, dintre care 2.211 sunt ofiţeri, iar 133 au funcţii de conducere. În acelaşi timp, 4.908 au gradul de agent, opt dintre acestea având funcţii de conducere, iar 1.690 sunt personal civil, potrivit Inspectoraului General al Poliţiei Române.

Numărul total al poliţiştilor se ridică la aproximativ 70.000. După scandalul poliţistei din Olt violată şi şantajată de şeful ei, toate femeile care lucrează în Poliţie au fost intervievate de psihologii şi sociologii IGPR. Ele au completat un chestionar, în care au raspuns la întrebări legate de eventuale acte de harţuire ori discriminare pe criterii sexuale. Potrivit sindicaliştilor, mai multe poliţiste i-au sesizat că ar fi fost agresate de şefi.

Lorena Iacobescu, 22 de ani, Adriana Mărgăritm, 23 de ani si Alexanda Şucată, 24 de ani

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
principalii candidati la primaria capitalei jpg
tiff cluj gala deschidere
astrazeneca jpeg
bookkeeping 615384 1280 jpg
hol spital jpeg
eurovision jpg
Dealul Sanpetru din Hunedoara  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (57) jpg
Heatwave (1) 1712718758115 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net