Şoferi, daţi flash-uri? Sunteţi amendaţi!

Ultima actualizare:

    Dacă ai ghinionul  să te vadă poliţiştii  că foloseşti faza lungă des,  vei fi tras pe dreapta
Dacă ai ghinionul să te vadă poliţiştii că foloseşti faza lungă des, vei fi tras pe dreapta

Atenţie, şoferi! Facerea de bine vă poate costa 290 de lei. Poliţiştii vă pot amenda dacă-i daţi de gol, pentru că avertizările cu flash-uri nu sunt legale.

Întâlniţi în drumul vostru un echipaj de Poliţie, este radar pe sensul celălalt de mers, iar oamenii legii abia îi aşteaptă pe vitezomani ca să-i tragă pe dreapta. Brusc, aceştia frânează şi conduc în limita legală, după ce i-aţi avertizat cu flash-uri. Sunteţi pasibili de amendă! Legea le permite agenţilor să vă sancţioneze pentru că aţi folosit luminile aiurea.


    Agenţii spun că flash-urile îi orbesc pe cei din faţă
Agenţii spun că flash-urile îi orbesc pe cei din faţă

”Este vorba despre articolul 108 din Codul Rutier, capitolul VII-răspunderea contraveţională, care spune că folosirea incorectă a luminilor de drum la întâlnirea cu un autovehicul şi tractor agricol sau forestier care circulă din sens opus se sancţionează cu două puncte de penalizare, adică cu 290 de lei. Iar flash-urile sunt introduse aici, pentru că se consideră că deranjează alţi participaţi la trafic. Şi s-au dat destule amenzi pentru astfel de abatere”, ne-au declarat surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ifov.

Şi şoferii care se grăbesc şi îi zoresc pe conducătorii auto din faţă cu flash-uri pot avea aceeaşi soartă. Indiferent dacă e pe timp de zi sau de noapte. Chinezii au găsit însă o soluţie neobişnuită pentru a-i potoli pe cei care abuzează de faza lungă. Ei şi-au montat pe lunetele maşinilor folii reflectorizante cu imagini horror, menite să-i sperie pe şoferii agresivi. Personajele din filmele de groază devin vizibile doar atunci când sunt luminate puternic.

«N-am ştiut, dar tot am să anunţ că e radar»


    Fotografii: Sever Gheorghe
Fotografii: Sever Gheorghe
  • Markus Salmen, 35 de ani, agronom: ”Dau flash-uri des, am şi staţie, dar nu am ştiut că pot fi amendat. Asta nu mă va împiedica însă să o fac şi de acum înainte. Dacă nu ne ajutăm noi între noi, cine să o facă?”
  • Fabian Blazius, 43 de ani, reprezentant companie: “Da, dau flash-uri. Mi se pare o chestie de fair-play. Există şi aplicaţii care te avertizează unde sunt echipaje de poliţie. Să-i amendeze atunci şi pe cei care le scot pe piaţă şi să-mi demonstreze că am făcut asta”. 
  • Ionuţ Mândru, 31 de ani, analist IT: ”Cine nu o face? Toţi şoferii îi avertizează cu faza lungă pe cei de pe contrasens. N-am ştiut că pot fi amendat, dar tot am să anunţ că e radar, însă am să fiu mai atent”. 
  • Ana Mardare, 28 de ani, designer floral: ”Răzbunarea este arma prostului, asta ar trebui să ştie domnii poliţişti. Nu le convine că noi ne anunţăm între noi, iar ei stau degeaba pe stradă la radare. Asta e de fapt realitatea”. 
image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net