ȘOC! Elena Udrea dusă cu duba la DNA! FOTO

Ultima actualizare:

    Elena Udrea este prietenă cu Alina Bica, reținută în dosarul retrocedărilor ilicite
Elena Udrea este prietenă cu Alina Bica, reținută în dosarul retrocedărilor ilicite

Elena Udrea a fost săltată de mascați în această dimineață, scrie romaniatv.net.

Elena Udrea a fost adusă cu duba la DNA în cazul Alinei Bica, fosta șefă a mascaților DIICOT, dar şi în dosarul Microsoft, spun surse informate, citate de romaniatv.net.

Elena Udrea a fost ridicată de jandarmi
Elena Udrea a fost ridicată de jandarmi

Preşedintele PMP a publicat un scurt mesaj pe pagina personală de Facebook în care se declară surprinsă de decizia procurorilor. "În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda".

Elena Udrea a ajuns la DNA
Elena Udrea a ajuns la DNA

Udrea, adusă de anchetatori la DNA: Nu ştiu de ce am fost chemată, probabil în dosarul Microsoft - 2

Elena Udrea a fost adusă la DNA de ofiţeri de poliţie, cu o maşină, în jurul orei 11.30.

Liderul PMP Elena Udrea, fosta soţie a omului de afaceri Dorin Cocoş, a scris luni pe Facebook, referindu-se la decizia privind arestul la domiciliu pentru Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru, cercetaţi în dosarul Microsoft, că "este grav ca s-a ajuns sa fii liber dacă spui orice despre oricine, sau despre cine trebuie, adică dacă faci acuzaţii la adresa cuiva, chiar nedovedite".

Udrea se declara surprinsă de "tăcerea presei" faţă de dezvăluirile lui Sandu, deşi acestea "răscolesc tot sistemul şi acuză nume mari precum Vasile Blaga, Roberta Anastase, Adriean Videanu, Radu Berceanu".

Elena a fost toată numai un zâmbet la ieșirea din DNA
Elena a fost toată numai un zâmbet la ieșirea din DNA

Udrea se mai arăta surprinsă de faptul că "dintr-un dosar prezentat la lansarea lui ca cel mai mare corupţie din Romania (...) au rămas doar doi vinovaţi, arestati preventiv chiar, Dorin Cocoş si Gheorghe Ştefan" şi că "în rest, toată lumea este bine, liberă să îşi petreacă vacanţele la soare ori să facă ce pofteşte, să fie Prim Ministru, cazul lui Victor Ponta, să fie europarlamentar, cazul Dan Nica, să fie senator, cazul Ecaterinei Andronescu".


    Elena a fost toată numai un zâmbet la ieșirea din DNAFoto: Dorin Constanda
Elena a fost toată numai un zâmbet la ieșirea din DNAFoto: Dorin Constanda

Fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu, care a fost recent scos din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, a fost la DNA, miercuri, pentru a da noi declaraţii în dosarul Microsoft, el fiind audiat și zilele trecute de către procurorii anticorupție, potrivit unor surse judiciare.

Gabriel Sandu le-ar fi spus procurorilor că el a aflat, în prima parte a anului 2009, că pentru finanţarea PDL şi a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicţii internaţionale, iar de aceste operaţiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite şi de încredere, "care reprezintă interesele unor corporaţii", declaraţiile fiind prezentate în documente citate de televiziunea Antena 3.

"Personal, dar raportat la derularea acţiunilor electorale şi complexitatea lor, am executat mereu indicaţiile care mi-au fost transmise de la partid, PDL, iar următoarele persoane îmi comunicau destinaţiile utilizării banilor: Emil Boc, prim-ministru, Vasile Blaga, ministru şi şeful campaniei electorale, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, dar şi Alin Albu, trezorierul şi administratorul PDL, împreună cu staff-ul său", ar fi declarat Gabriel Sandu în faţa procurorilor DNA.

Conform sursei citate, imediat după numirea la Ministerul Comunicaţiilor, Gabriel Sandu ar fi avut o discuţie atât cu persoanele din conducerea PDL pe plan naţional, cât şi cu şefii câtorva organizaţii judeţene ale partidului, între care George Scripcaru (PDL Braşov), Gheorghe Ştefan (PDL Neamţ), Florian Aurelian Popescu (PDL Dâmboviţa), Roberta Anastase (PDL Prahova) şi Cezar Preda (PDL Brăila).

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Emil Boc şi Vasile Blaga nu au fost citaţi, până în prezent, pentru a fi audiaţi în dosarul Microsoft, în care este pus sub învinuire Gabriel Sandu.

De asemenea, DNA a arătat, într-un răspuns transmis la solicitarea MEDIAFAX, că Roberta Anastase, Radu Berceanu şi Adriean Videanu nu au nici o calitate procesuală în dosarul Microsoft.

Vom reveni cu amănunte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net