«Am profitat de soare şi am ieşit la ultima bălăceală»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Toamna nu-i ca vară, dar chiar şi aşa, românii au avut parte, ieri, de temperaturi fierbinţi. S-au distrat ca în plin sezon estival şi s-au bălăcit toată ziua la piscină. Alţii au ajuns la mare.

Începutul de septembrie s-a dovedit a fi unul extrem de blând. Gradele din termometre au rămas la fel de ridicate ca şi cele din august, astfel că românii şi-au luat cu ei crema de soare şi au plecat la piscină. Nu au vrut să rateze încă o zi de plajă, când afară au fost 30 de grade Celsius. La Aqua Garden Militari Residence, din Capitală, a fost plin. Bucureştenii au petrecut ziua de ieri cu un cocktail în mână, pe marginea bazinului. Au vrut „să fure" tot soarele, aşa că nu au plecat până la apus. „Vrem să ţină vara cât mai mult. Sperăm, totuşi, să nu fie ultima bălăceală pe anul acesta", ne-au spus Ana şi Vali, două fete simpatice.

Bucureştenii au căpătat un bronz de toamnă

simeon stalpnicul png

Intrarea la piscina Aqua Garden costă în această perioadă 15 lei, indiferent de zi. În preţ intră o băutură şi un prosop. Din 15 şi până pe 30 septembrie, atunci când se încheie distracţia la piscină pe anul acesta, clienţii sunt primiţi fără să plătească nimic. Programul începe la ora 9.00 şi se termină la ora 21.00.

De joi se strică vremea

Săptămâna a început cu valorile termice specifice perioadei în care ne aflăm. Astfel, amiaza vine cu temperaturi de la 20°C în Deltă până la 29 °C în Oltenia. Soarele domină cerul pe întreg parcursul zilei şi numai spre seara şi în cursul nopţii se înmulţesc norii în regiunile vestice, sud-vestice şi la munte, unde pe alocuri vor lăsa ploi, cu tunete si fulgere.

Vântul va avea intensificări trecătoare, mai ales în zona Banatului. Dacă azi, mâine şi poimâine temperaturile maxime vor ajunge până la 30°C, de joi se strică vremea. Vin ploile, iar vântul va bate cu putere, la început în jumătatea de vest a ţării, apoi şi în celelalte regiuni.

50.000 de turişti au dat o fugă pe Litoral

Duminică, pe plaja din Mamaia se aflau mulţi constănţeni, dar am întâlnit şi turişti care abia acum au avut timp să dea o fugă pe Litoral sau care au aşteptat ieftinirile pentru a se bucura de o vacanţă la malul mării. Ion, din Reghin, a venit la mare prin programul „Litoralul pentru toţi". Are o vacanţă de cinci zile. E mulţumit că a prins câteva zile pline de soare.

Fetele s-au plimbat cu ski jetul

simeon stalpnicul png

Turiştii au făcut o croazieră cu vaporul, pentru care au plătit 35 de lei de persoană

simeon stalpnicul png

„Este mai ieftim în perioada asta. Am venit şi anul trecut tot la fel. E mulţumitor. Suntem cu copiii şi nepoţii", spune el. Pentru o săptămâna de cazare plătiţi între 500 şi 700 de lei sau maxim 850 de lei în sistem all inclusive. Chiar dacă apa mării a fost mai rece, au existat turişti care s-au aruncat în valuri. Un şezlong costă 10 lei, iar o plimbare cu barca 5 lei. În acest weekend, la mare au fost 50.000 de turişti. (Mariana Iancu)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
semnare jpg
jais flight shutterstock jpg
Biserica Greaca Braila  jpg
harold terens afp jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
image png
caini avion jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net