Sindicatele CFR ameninţă cu grevă generală din 1 octombrie

Ultima actualizare:

    Salariații de la CFR vor întrerupe lucrul dacă nu primesc salarii mai mari și tichete de masă
Salariații de la CFR vor întrerupe lucrul dacă nu primesc salarii mai mari și tichete de masă

Război la CFR. Potrivit Mediafax, sindicatele vor salarii mai mari cu 10 la sută, în caz contrar amenință cu grevă general de la 1 octombrie. Reprezentanții salariaților protestează față de inexistența contractelor colective de muncă la CFR, CFR Marfă și CFR Călători și cer acordarea de tichete de masă și de vacanță.

Organizațiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar anunță că s-au întâlnit, joi, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanții conducerilor Companiei Naționale CFR SA, CFR Marfă SA și CFR Călători SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor.

Sindicatele au protestat față de inexistența, în prezent, a contractelor colective de muncă la cele trei societăți și au solicitat ca viitoarele contracte, care urmează a fi încheiate, să prevadă o creștere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună și acoperirea nevoilor de personal, astfel încât salariații să nu mai fie nevoiți să facă ore suplimentare.

De asemenea, organizațiile sindicale au insistat ca în viitoarele contracte colective de muncă să fie prevăzute și vouchere de vacanță pentru salariați, începând de la data de 1 ianuarie 2016.

Conducerile organizațiilor sindicale au cerut celor trei societăți de cale ferată ca încheierea contractelor colective de muncă să fie finalizată cel mai târziu până la sfârșitul lunii septembrie 2015.

Administrațiile societăților CN CFR, CFR Marfă și CFR Călători s-au arătat deschise față de doleanțele și propunerile organizațiilor sindicale și au primit ca sarcină din partea conducerii Ministerului Transporturilor ca până la data de 10 septembrie 2015 să facă propuneri concrete în sensul soluționării cererilor formulate.

Sindicatele au avertizat că dacă administrațiile celor trei societăți nu vor da curs solicitărilor lor până la sfîrșitul lunii septembrie, vor declanșa greva generală începând cu 1 octombrie 2015.

Organizațiile sindicale care susțin acest demers sunt: Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial, Federația Națională Drum de Fier, Federația Mecanicilor de Locomotivă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razboi in ucraina, soldat drapel shutterstock 2130583775 jpg
image
image
image
image
image
image
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net