Și-au ascuns copiii ca să nu fie duși cu duba la audieri

Ultima actualizare:

    Pe imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum copiii erau supuși unor rele tratamente
Pe imaginile suprinse de camerele de supraveghere se vede cum copiii erau supuși unor rele tratamente

Părinții copiilor de cinci ani maltratați la grădiniță sunt disperați. Astăzi, jandarmii au bătut la ușa lor ca să-i ducă pe micuți la audieri cu duba. Așa că au preferat să plece cu ei de acasă.

 Copiii care ar fi fost agresaţi de educatoarele de la grădiniţa “Micul Regat” nu au fost audiaţi, astăzi, la termenul de la Judecătoria Constanţa.

Jandarmii care au pus în executare mandatele de aducere nu i-au găsit acasă. Avocaţii părţilor civile au cerut strămutarea procesului, cerere care va fi judecată de Curtea de Apel Constanţa. Un nou termen în dosarul grădiniţei private “Micul Regat”, în care sunt judecate şase persoane pentru purtare abuzivă, a avut loc azi dimineață.

După ce la termenul precedent judecătorul Bogdan Alexandru Arhip a emis mandate de aducere pentru copii, aceştia urmau să vină cu jandarmii în sala de judecată pentru a fi audiaţi.

"În cursul acestei săptămâni au fost emise şi trimise nouă spre executare cinci mandate de aducere pentru cinci copii minori prin reprezentant. Este o decizie a instanţei care trebuie pusă în aplicare. Pentru a evita orice risc şi orice disconfort pentru copii am folosit personal feminin, un autoturism neinscripţionat, fără însemne distinctive ale Jandarmeriei şi am fost însoţiţi în permanenţă de o echipă de la Direcţia Protecţia Copilului. Întrucât minorii nu au fost găsiţi la domiciliile indicate în mandat s-au întocmit procesele verbale care au fost înaintate instanţei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, Răzvan Puiu Ivan.

El a precizat că părinţii le-au spus că cei mici sunt plecaţi în tabere sau excursii. În aceste condiţii, judecătorul acordeatun nou termen pentru ca minorii să fie audiaţi, urmând să emită din nou mandate de aducere.

S-a cerut strămutarea procesului

La finalul procesului, avocatul Marius Mocanu, apărătorul uneia dintre părţile civile a spus că nu crede că judecătorul va reveni asupra intenţiei de audiere a copiilor.

De asemenea, un alt apărător al părţilor civile, Ştefan Roman, a declarat, la finalul procesului, că a depus o cerere de strămutare a procesului care va fi judecată de Curtea de Apel Constanţa în cel mult 30 de zile. Avocații au cerut și recuzarea judecătorului, însă, cererea nu le-a fost aprobată.

Istoricul scandalului de la grădiniţa "Micul Regat"

Şase persoane de la grădiniţa privată "Micul Regat" din Constanţa sunt judecate pentru purtare abuzivă după ce i-ar fi agresat, în mai multe rânduri, pe copii.

Totul a ieşit la iveală în urmă cu doi ani, după ce un părinte a observat că de câte ori se întorcea de la grădiniţă copilul său era speriat şi avea coşmaruri noaptea, astfel că a decis să monteze într-o jucărie un aparat de înregistrare.

Ulterior, chiar pe imaginile de supraveghere ale grădiniţei private s-a putut observa cum copiii erau loviţi, ameninţaţi, iar unii părinţi au reclamat că celor mici li se dădea vin pentru a dormi la prânz.

În urma plângerilor primite, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au început cercetări în acest dosar, la finalizarea cărora au decis trimiterea în judecată a directoarei de la "Micul Regat", Eliza Pufleanu, şi a altor angajate ale grădiniţei, fiind vorba despre Cristina Alina Alma, Georgiana Vierescu, Larisa Victora Hercuș, Irina Petre şi Cristina Manolache.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net