Șeful Tarom și-a dat demisia. Își revine compania aeriană?

Ultima actualizare:

    Eugen Davidoiu a fost numit în funcția de director al Tarom în data de 3 februarie 2017. Foto: adevarul.ro
Eugen Davidoiu a fost numit în funcția de director al Tarom în data de 3 februarie 2017. Foto: adevarul.ro

Directorul general al companiei aeriene de stat Tarom, Eugen Davidoiu, și-a dat demisia, luni, de la conducerea companiei, acuzând ingerința unor grupuri de interese. Decizia vine după ce șeful Tarom a fost criticat de premierul Mihai Tudose pentru managementul defectuos din ultimii ani. Compania de stat nu a reușit să țină pasul cu cele private și, anul acesta, înregistrează deja o pierdere de 104 milioane de lei.

„Nu am de ce să-mi dau demisia. Pentru ce să mi se ceară demisia, că am adus două aeronave noi? Că am început restructurarea companiei? Am deranjat, probabil, unele grupuri de interese, dar asta e”, declara Davidoiu cu doar o zi înainte de a face pasul în spate. Decizia sa vine la doar trei zile după ce managementul companiei a fost criticat dur de prim-ministrul Mihai Tudose. Premierul a decis duminică să trimită Corpul de Control la Tarom, pentru a găsi o explicație pentru gaura de 104 milioane de lei pe care a înregistrat-o Tarom doar de la începutul acestui an până acum.

Davidoiu n-a mai așteptat controlul dispus de premier și și-a dat demisia. El nu se consideră vinovat de situația în care a ajuns compania, incapabilă să țină pasul cu cele private. „Despre lacrimi o să mai vorbim noi. Ce spune domnia sa e problema domniei sale. Nu l-am convins eu, nu am vorbit cu el”, a declarat premierul Tudose, la aflare veștii că șeful Tarom a demisionat. Deși l-a criticat dur în ședința de Guvern de vineri pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, premierul nu consideră că acesta trebuie să plece din funcție, ci să se pună pe treabă.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net