Șeful STS, generalul Marcel Opriș a fost trecut în rezervă de Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

    Generalul Marcel Opriș știe el ce știe de a ieșit la pensie acum împreună cu adjunctul său
Generalul Marcel Opriș știe el ce știe de a ieșit la pensie acum împreună cu adjunctul său

Un serviciu secret din România a rămas fără primii doi oameni din conducere. Este vorba de Serviciul de Telecomunicații Speciale, unde Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de trecere în rezervă a şefului STS, generalul Marcel Opriş. Potrivit digi24.ro, cu aceeași ocazie cel mai important om din România a semnat şi decretul de trecere în rezervă a unuia dintre cei doi directori adjuncţi ai STS, generalul maior Ioan Balaure

Cei doi vor deveni pensionari de lux iar plecarea lor alimentează zvonurile prvind ”amputarea” pensiilor speciale, despre care prima oară a vorbit ministrul Muncii, Olguța Vasilescu. După afimațiile demnitarului, mii de salariați din MApN și MAI au vrut să iasă la pensie dar au fost liniștiți cu greu.

Marcel Opriş era directorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale de 12 ani. Din 1982 până în 1997, el a avut funcţii de conducere şi execuţie în MApN, după care a activat în STS.

Conform comunicatului Administraţiei prezidenţiale, trecerea în rezervă a lui Opriş a fost făcută chiar la cererea acestuia. Preşedintele a semnat decretul la„propunerea directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”.

Ioan Balaure era adjunct pe probleme economice al directorului STS din ianuarie 2006.

Coaliția PSD-ALDE încearcă de ani de zile să obțină schimbarea generalului Marcel Opriș, considerat un fidel de-al lui Traian Băsescu. Acum sunt două servicii secrete care vor avea nevoie de numirea unor șefi noi: pe lângă mai vechiul SIE (Serviciul de Informații Externe), acum și STS are postul de commandant vacant.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net