Şeful ISU Botoşani are Covid-19. Colonelul Amarandei ar fi putut infecta mai mulți șefi de structuri ai MAI

Ultima actualizare:
Colonelul dr. ing. Mihail Cristian Amarandei a fost depistat pozitiv la Covid-19
Colonelul dr. ing. Mihail Cristian Amarandei a fost depistat pozitiv la Covid-19

Situație critică la Botoșani. Toată conducerea județului ar putea fi infectată cu noul coronavirus. Deja șeful ISU Botoşani, colonelul dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, a fost depistat pozitiv la Covid-19. El este și adjunctul CJSU și a Grupului de Suport Tehnic privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase de la nivelul județului Botoşani. În această calitate a fost în contact cu aproape toți șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne de aici.

La nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani au fost contaminate mai mulți angajați. Având în vedere că în ultima perioadă au avut loc mai multe ședințe la care a participat și colonelul Amarandei este posibil ca numărul celor infectați să fie mai mare.

Totul a fost dat peste cap, marţi seară, după ce şefii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) au primit vestea infiorătoare.  

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, colonelul dr. ing. Mihail Cristian Amarandei, a fost depistat pozitiv la Covid-19. Acesta a fost testat după ce mai mulţi angajaţi ai ISU Botoşani, mai exact nouă, au fost depistaţi pozitiv, majoritatea dintre ei activând în zona administrativă, inclusiv un şofer din cadrul dispeceratului ISU, potrivit Monitorul de Botoșani.

Colonelul  prezenta doar simptome minore, dar a fost convins să se testeze, iar rezultatul a fost pozitiv. Marţi seară, acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean, unde urma să fie internat pe un sector covid. „Nu am niciun simptom. Am resimţit doar o uşoară pierdere a gustului şi mirosului”, a spus colonelul Cristian Amarandei aflat în drum spre spital.

Interimatul la şefia ISU Botoşani va fi asigurat, în această perioadă, de colonelul Dan-Decebal Muraru, prim adjunct al inspectorului şef.

Toată conducerea județului ar putea fi contaminată

Situaţia este una gravă pentru că şeful ISU este adjunctul CJSU și a Grupului de Suport Tehnic privind Gestionarea Bolilor Înalt Contagioase de la nivelul județului Botoşani. În această calitate el a fost în contact cu aproape toți șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, adică reprezentanții: IPJ Botoșani, Jandarmeriei, Poliției de Frontieră, Serviciului Județean de Ambulanță (SJA), directorul economic al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), inclusiv prefectul. De asemenea, din structura CJSU fac parte aproape toți șefii instituțiilor deconcentrate de la nivelul județului, dar și conducerea Consiliului Județean Botoșani.

În ultima perioadă au avut loc mai multe ședințe ale Grupului de Suport Tehnic, în timp ce ședințe ale CJSU s-au desfășurat și în sistem de videoconferință. Ancheta epidemiologică pe care o va face Direcția de Sănătate Publică, va stabili care au fost contacții șefului ISU și cel mai probabil vor fi testați.

Prefectul Dan Nechifor a declarat că ședințele au avut loc în sala mare a Prefecturii Botoșani și, în consecință, s-a putut menține o distanță între cei prezenți.

Pe de altă parte, pe lângă șeful ISU, doi medici au fost şi ei depistaţi pozitiv. Este vorba de un medic nefrolog şi unul din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță. Acesta din urmă este cel de al doilea medic din cadrul dispeceratului SJA, care este localizat tot la ISU Botoşani, depistat pozitiv.

Numărul persoanelor confirmate pozitiv, în județul Botoșani, a trecut de 540, conform celei mai recente raportări a Grupului de Comunicare Strategică.

Citește și: 

Zeci de srilankezi, muncitori la o firmă de textile din Botoșani, concediați și băgați în carantină

Diagnosticaţi din greşeală cu Covid-19. Botoşăneni internați la Boli Infecțioase deși nu erau bolnavi

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
flori jpeg
image png
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net