Şeful FMI pentru România va prezenta evaluarea economiei

Ultima actualizare:

Șeful misiunii Fondului Monetar Internațional pentru România, Reza Baqir, prezintă luni concluziile discuțiilor de la București cu autorităților române, pentru evaluarea anuală a economiei românești, potrivit unui comunicat al FMI.

Începând din 2 martie, misiunea FMI a efectuat această evaluare în cadrul consultărilor pe Articolul IV. Membrii misiunii FMI au avut programate întâlniri cu reprezentanți ai autorităților române, ai partidelor politice, cu sindicate, asociații de business, cu reprezentanți ai mediului academic și ai sistemului bancar.

Consultările periodice prevăzute de Articolul IV din Statutul Fondului constituie un exercițiu de supraveghere care este obligatoriu pentru toate statele membre. Scopul consultărilor în baza Articolului IV este examinarea situației financiare și economice la nivel național și formularea unor recomandări generale referitoare la politicile monetare, politicile financiare și economice de urmat pentru asigurarea stabilității și a unei evoluții pozitive la nivelul economiei.

În prezent, România nu are în derulare un acord cu Fondul Monetar Internațional

image
image
image
image
image
image
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net