Șeful ANAF are termen două luni de la Guvernul Grindeanu pentru a crește încasările la buget

Ultima actualizare:

    Bogdan Stan are probleme la ANAF la câteva luni de la preluarea conducerii instituției
Bogdan Stan are probleme la ANAF la câteva luni de la preluarea conducerii instituției

Disperare la Ministerul Finantelor și ANAF după ce încasările la buget pe luna ianuarie au fost sub așteptări și previziunile indică probleme și în luna februarie. Premierul Sorin Grindeanu a cerut șefului fiscului un plan de urgență pentru recuperarea datoriilor iar acesta l-a prezentat marți. Potrivit știrileprotv.ro, documentul prevede o rigoare mai mare în ceea ce privește comerțul online și persoanele care se folosesc de facturi false

În schimb, cine nu-si poate achita datoriile la timp ar putea primi inlesniri tocmai pentru a-și putea plăti o parte din sumele restante.

Seful Fiscului, Bogdan Stan, trebuie să aplice până pe 15 aprilie măsurile pe care i le-a prezentat premierului Sorin Grindeanu. Potrivit planului, cei care nu pot sa își achite dările la timp, dar îi anunță pe inspectorii Fiscului, vor putea primi păsuiri dar în anumite conditii. Persoanele fizice pot obține o eșalonare a datoriilor pe cel mult cinci ani. In aceasta perioada restantierii ar putea obtine si anularea penalităților de întârziere, daca își plătesc datoria principală.

Principalul pilon al planului de urgență al ANAF este comertul online unde noul director al Fiscului s-a plâns că evaziunea este uriașă

Măsurile ar trebui puse în aplicare de aceeași angajați cărora le-au fost tăiate sporurile de stres de la un sfert din salariu, la numai cinci procente. În plus, în tot Ministerul de Finanțe, noul șef al instituției a fost blocat majorările de salariu și promovările pe termen nelimitat.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net