Secretele Palatului Maurice Blank din București, fosta ambasadă a SUA. Imobilul se vinde cu 5, 5 milioane de euro

Ultima actualizare:

    Palatul Maurice Blank din București este părăsit din 2011Foto: artmark.ro
Palatul Maurice Blank din București este părăsit din 2011Foto: artmark.ro

Există lucruri care îți aprind imaginația, pe care le poți vedea, dar nu le poți atinge. Un astfel de loc este Palatul Maurice Blank din Bucureşti, devenit celebru pentru că timp de 70 de ani a fost sediul Ambasadei Statelor Unite în România. Acum, va fi scos la licitaţie de către Artmark Historical Estate la un preţ de pornire de 5,5 milioane euro

Strada Tudor Arghezi nr 9. În spatele Hotelului Intercontinental, se află o clădire monumentală, un imobil cu 50 de camere, șase băi, o suprafață de 2500 mp și o curte de 2083 mp, practice o grădină spectaculoasă decorată cu pini şi fântână arteziană. Casa, ce casă palatul, a fost făcut să fie privit cu respect și admirație de români încă de când a fost construit, în 1891. A fost reşedinţa unuia dintre cei mai importanţi bancheri ai României moderne, Maurice Blank, cofondator al băncii Marmorosch Blank & Co (1864). Ce a făcut acest om pentru noi? A împrumutat statul român pentru a putea duce campania Războiului de Independenţă. Palatul Maurice Blank a fost proiectat de celebrul arhitect elveţian Louis Pierre Blanc, care şi-a lăsat amprenta şi pe alte importante clădiri publice româneşti, cum ar fi Palatul Ministerului Agriculturii, Palatul Facultăţii de Medicină, sediul Universităţii din Iaşi sau Institutul Victor Babeş.


    Nimeni nu va ști vreodată câte secrete s-au discutat în aceste încăperi ale palatului
Nimeni nu va ști vreodată câte secrete s-au discutat în aceste încăperi ale palatului

În anul 1934 palatul a fost cumpărat de către avocatul şi omul politic Eduard Mirto, cel care avea să fie şi ultimul proprietar de drept până la venirea comunismului. El este cel care închiriază imobilul americanilor chiar în pragul izbucnirii celui de-al Doilea Război Mondial. Și acolo au rămas până în 2011. Generații de români au trecut cu emoție și frică prin zona imobilului, căci odată cu noii chiriași, deodată locul a devenit special.

De șapte ani nu mai este ambasadă și imobilul este gol, dar clădirea fascinează în continuare. Instinctiv, lumea o ocolește și nimeni nu i-a sărit gardul sau nu i-a trecut pragul până acum.”Frica păzește pepenii” iar renumele a ceea ce a fost acolo face locul de neatins chiar și după ce ocupanții săi au plecat.

Acum se vinde, la un preț care o face cea mai scumpă locuință din București: 5, 5 milioane de euro. Click! a tras cu ochiul în încăperile sale în care, diplomați, militari și oameni de afaceri s-au întâlnit uneori pe ascuns, alteori pe față și au făcut planuri și scenarii. Câte povești au ”rămas” între pereții din imensele camere și câte scenarii s-au țesut în impunătorul palat nu vom ști niciocată dar putem bănui

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net