Sebastian Ghiță, fotograf pentru EVZ. Dan Andronic l-a vizitat la Belgrad

Ultima actualizare:

    Dan Andronic susține că această fotografie i-a fost făcută de Sebastian Ghiță. (foto: evz.ro)
Dan Andronic susține că această fotografie i-a fost făcută de Sebastian Ghiță. (foto: evz.ro)

Cel mai dorit român în acest moment, fugarul Sebastian Ghiță, are veleități de fotograf. Fostul parlamentar PSD l-a imortalizat pe Belgrad pe jurnalistul Dan Andronic, care susține că l-a intervievat pe acesta în capitala Serbiei. Andronic spune că va publica interviul, realizat în exclusivitate cu fugarul Ghiță, în Evenimentul Zilei.

Dan Andronic este, pare-se, primul jurnalist român care a reușit să intre în legătură cu Sebastian Ghiță. Fostul politician se află în mâinile autorităților sârbe încă din luna aprilie, când a fost reținut în baza unor informații furnizate de autoritățile române. Conform jurnalistului Dan Andronic, Sebastian Ghiță e complet schimbat, din toate punctele de vedere.

„Nu prea mai seamănă cu cel pe care l-am văzut acum un an. Este un alt om. Este operație estetică, fără să fie operație estetică. Și ca atitudine, înfățișare este cu tot altul”, a spuc Andronic, în cadrul unei intervenții la Antena 3. Sebastian Ghiță i s-a plans lui Andronic de condițiile din arestul din Serbia, care sunt la „nivel de spital românesc”. Ghiță ar fi stat într-o celulă destul de spațioasă și obișnuia să joace baschet în curtea închisorii.

Andronic a precizat că Ghiță a fugit din țară pentru că îi era frică pentru integritatea lui fizică. S-a temut de faptul că dacă va ajunge în arest se poate întâmpla ceva mai rău. „Au existat zvonuri că l-a contactat cineva din România, de la SRI, de la SIE. El a zis că nu, că nimeni nu l-a contactat în afară de familia sa”, a precizat jurnalistul

Întrebat de Bogdan Chireac dacă Ghiță i-a creat impresia că se teme pentru viața sa, Andronic a spus că „Ghiță a spus clar că se teme pentru integritatea lui fizică și mentală”. 

„A existat o întreagă operaţiune a autorităţilor române prin care s-a încercat ca el să facă mișcări bruște. S-a încercat ca el să iasă din Serbia, pentru că astfel era mult mai uşor, inclusiv cu celebrele fake news”, a precizat Andronic. 

„L-am întrebat şi despre cererea de extrădare și mi-a dat un răspuns direct, răspuns pe care îl vom publica în ziarul de luni. Cum am precizat şi înainte, este schimbat faţă de cel pe care îl ştiam în urmă cu 5, 6 luni. Nu este deloc resemnat, nu consideră că a învins sistemul, dar pur şi simplu o ia mult mai aşezat decât o lua înainte”, a mai declarat Dan Andronic.

În fotografia pe care Andronic a postat-o pe contul său de socializare, jurnalistul ține în mâini un ziar din Serbia. Acest detaliu poate susține ideea că el s-a aflat în țara vecină, nu și că poza a fost făcută de Sebastian Ghiță. Însă, spune jurnalistul, totul va fi scos la lumină în cadrul unui reportaj pe care acesta l-a realizat în capitala Serbiei, în care promite să vină cu informații în exclusivitate despre Sebastian Ghiță.


    Așa arăta Sebastian Ghiță la momentul capturării sale în Serbia
Așa arăta Sebastian Ghiță la momentul capturării sale în Serbia

Sebastian Ghiță a fost reținut la jumătatea lunii aprilie, la Belgrad, după ce autoritățile române îl dăduseră în consemn la frontieră. A fost arestat preventiv la solicitarea părții române, însă a fost eliberat în urmă cu o săptămână după ce a plătit cauțiunea de 200.000 de euro stabilită de Instanța Supremă din Serbia. Ghiță nu are voie să părăsească orașul Belgrad, însă nici nu-și dorește asta. El a solicitat azil politic în țara vecină, pe motiv că e persecutat în România.

Autoritățile române au solicitat extrădarea sa, pentru punerea în aplicare a două mandate de arestare, emise pe numele său în România. Fostul deputat are cinci dosare penale în țara de care a fugit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
poarta spre lumea de dincolo siberia jpg
629aef51e4e9b pelerinaj șumuleu ciuc jpg
pelerinaj sfantul dimitrie cel nou bucuresti program liturgic 864962 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net