DNA va cere din nou mandat de arestare în lipsă pentru Sebastian Ghiţă

Ultima actualizare:

    Aceasta este prima dată când Ghiţă nu vine la IPJ
Aceasta este prima dată când Ghiţă nu vine la IPJ

Poliţiştii de la IPJ Prahova îl caută, joi, pe fostul deputat Sebastian Ghiţă la locuinţa sa din Ploieşti, după ce acesta nu s-a prezentat la ora 10.30 la sediul Poliţiei pentru a semna în cadrul controlului judiciar.

UPDATE 14.27: Procurorii DNA Ploieşti vor cere din nou emiterea unui mandat de arestare în lipsă pe numele fostului deputat Sebastian Ghiţă, după ce poliţiştii vor notifica Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) că acesta nu s-a prezentat joi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova pentru a semna în cadrul controlului judiciar

UPDATE 13.00: Surse din IPJ Prahova au declarat pentru news.ro că poliţiştii sunt joi, la ora transmiterii acestei ştiri, la domiciliul lui Sebastian Ghiţă situat într-un cartier rezidenţial din Ploieşti după ce acesta nu s-a prezentat la Poliţie pentru a semna în cadrul controlului  judiciar dispus în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova şi care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Potrivit aceloraşi surse, nici de această dată, fostul parlamentar nu a fost găsit.

Aceasta este prima dată când Ghiţă nu vine la IPJ, scrie news.ro.

De negăsit după ce a fost citat la DNA Ploiești

Fostul deputat Sebastian Ghiță nu s-a prezentat la DNA Ploiești, după ce a fost citat în 21 decembrie) în dosarul cunoscut sub numele „Ponta-Ghiță-Blair”. Politicianul ar fi trebuit să vină la DNA până la ora 12.00, însă s-au prezentat numai avocații săi, care susțin că este de negăsit. Marți, 20 decembrie, a fost ultima zi de imunitate parlamentară pentru Sebastian Ghiță.

Ultima dată, Sebastian Ghiţă s-a prezentat la sediul IPJ Prahova pentru a semna, conform procedurilor, în cadrul controlului judiciar pe 19 decembrie.

A fost trimis în judecată în două dosare penale

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în două dosare penale. Unul dintre acestea în care, alături de Ghiţă, sunt acuzaţi şi foştii şefi ai Parchetului Curţii de Apel Ploieşti Liviu Tudose şi Aurelian Mihăilă, fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova Viorel Dosaru şi fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova Constantin Ispas se află pe rolul instanţei supreme.

În acest dosar, Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, spălare de bani, folosirea de informaţii nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Vom reveni cu amănunte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net