Sebastian Ghiţă, aşteptat la DNA Ploieşti. Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului, audiat de procurori

Ultima actualizare:

    Iulian Bădescu este cercetat în stare preventivFOTO Adevărul Ploieşti
Iulian Bădescu este cercetat în stare preventivFOTO Adevărul Ploieşti

Noi audieri, marţi, la sediul DNA Ploieşti, unde, în cursul dimineţii a fost adus Iulian Bădescu, fostul primar al municipiului Ploieşti. Tot aici, este aşteptat pentru noi audieri şi deputatul Sebastian Ghiţă.

Audierile celor doi se pare că au legătură, potrivit unor surse judiciare, cu noi acuzaţii pentru Bădescu şi Ghiţă. Fostul primar al Ploieştiului ar fi primit o casă în oraş, de la Sebastian Ghiţă, în schimbul atribuirii unor contracte cu primăria municipiului. Iulian Bădescu a fost arestat preventiv, în 4 martie, în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local, scrie adevarul.ro.

În 10 martie, Bădescu şi-a dat demisia din funcţia de primar al Ploieştiului şi din funcţiile deţinute în PSD, renunţând şi la calitatea de membru al acestei formaţiuni politice.

Iulian Bădescu era preşedintele organizaţiei municipale a PSD Ploieşti. În luna mai, Iulian Bădescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi luare de mită, infracţiuni pe care le-ar fi săvârşit atât în timpul mandatului de senator cât şi cel de primar al Ploieştiului.

DNA a extins acţiunea penală faţă de deputatul Sebastian Ghiţă, pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net