Se dau vouchere pentru vacanţă. Legea a fost promulgată

Ultima actualizare:

    Statul este obligat să le ofere bugetarilor astfel de tichete
Statul este obligat să le ofere bugetarilor astfel de tichete

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, azi, Legea privind acordarea voucherelor pentru vacanţă. Aceasta prevede ca angajaţii, din sistemul public şi din sistemul privat, să le primească în limita a șase salarii medii pe economie.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2014 pentru modificarea unor termene prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 8/2009 privind acordarea voucherelor de vacanţă.

Legea a fost adoptată, pe 3 iunie, de Camera Deputaţilor, cu 303 voturi "pentru" şi 12 abţineri, după ce a primit votul senatorilor, pe 12 martie.

Potrivit Legii, toţi angajaţii pot beneficia de vouchere de vacanţă, în limita a șase salarii medii pe economie.

Pe de o parte, angajaţii din sistemul privat pot beneficia de vouchere de vacanţă sau de primă de vacanţă, pe care angajatorul le acordă în urma negocierii, iar în sistemul public, în urma unui amendament adoptat, vor beneficia doar de vouchere de vacanţă nu şi de bani sau prime de vacanţă.

Acestea vor putrea fi  folosite doar în turismul românesc. Acest sistem de vouchere de vacanţă păstrează facilităţile fiscale oferite angajatorilor, sunt deductibile şi scutite de la plata contribuţiilor şi taxelor salariale.

Acordarea voucherelor de vacanţă pentru bugetari este obligatorie, a declarat, pe 3 iunie, ministrul Economiei, Mihai Tudose, după adoptarea ordonanţei privind vouchere de vacanţă, arătând că prevederile vor intra în vigoare în 30 de zile de la promulgare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dominic Cummings FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
dalmatian pelican 5791386 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net