Se dau bani pentru mașina pe care o poți conduce fără permis

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Programul Rabla se modifică și va acoperi mai multe categorii de mașini. Aleșii vor să dea bani și pentru achiziția de vehicule electrice de mici dimensiuni, preferate de tinerii fără permis!

Ghidul Programului "Rabla Plus” a fost modificat, fiind introdusă o nouă categorie de autovehicule finanţate prin program. Este vorba de cvadriciclurile electrice, care vor putea fi achiziţionate începând cu 1 ianuarie 2018, scrie News.ro.

Ce sunt cvadriciclurile? Niște mașinuțe drăguțe, cu un singur loc, de regulă, cu motoare de capacitate mică, putând fi conduse fără permis de conducere. Partea proastă este că acestea nu au ieșit tocmai bine în urma testărilor de siguranță, iar dacă mai pui și lipsa de experiență și cunoștințe ale unui șofer fără permis, micuțele vehicule ar putea deveni adevărate bombe pe patru roți. Iar statul încurajează achiziția lor, decontând prețul acestora!

Testele arată că încă există mari probleme în segment, din cauza slabei echipări cu sisteme de siguranță a vehiculelor. Potrivit autoexpert.ro, secretarul general al Euro NCAP s-a declarat foarte dezamăgit de faptul că aceste vehicule nu pot fi doatate cu elemente de siguranță tipice clasei mici de autoturisme. ”Prin faptul că nu obligă producătorii să facă eforturi, forul legislativ european le creează clienților impresia că aceste vehicule sunt perfecte pentru nevoile lor, deși sunt nesigure”, a adăugat el.

Spre exemplu, singurul vehicul testat care oferă opțional airbag frontal pentru șofer este Microcar M.GO, produs de Ligier. Problema este că, din cauza unui șasiu insuficient de rigid, protecția oferită de airbag este nulă. Euro NCAP merge până într-acolo încât să sugereze faptul că un autoturism de clasă mică, cumpărat second-hand este de preferat acestor vehicule, fapt care le trădează gradul de îngrijorare. ”Câteva modificări simple de proiectare, care pot mări doar sensibil greutatea și costul pot aduce îmbunătățiri semnificative”, a încheiat reprezentantul Euro NCAP.

Modificările aduse la Programul ”Rabla Plus” stabilesc și un procent maxim de finanţare de 50% din preţul de achiziţie a autovehiculelor electrice, ţinând cont de valoarea ecotichetului, de aproximativ 10.000 euro.

O altă modificare este eliminarea termenului de 31 decembrie până la care pot fi emise facturile de achiziţie a autovehiculelor electrice noi, ţinând cont de perioadele mari de timp necesare producătorilor pentru livrarea autovehiculelor respective. În acest context, facturile vor fi emise în termenul de 180 de zile de valabilitate a notelor de înscriere a persoanelor fizice şi juridice, fără a mai fi condiţionată livrarea autovehiculelor până la sfârşitul anului fiscal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net