Scriitorul Mircea Cărtărescu: „Bucureștiul e o cursă de șoarici”

Ultima actualizare:

    Scriitorul Mircea Cărtărescu atrage un semnal de alarmă autoritățilorfoto: arhiva personală
Scriitorul Mircea Cărtărescu atrage un semnal de alarmă autoritățilorfoto: arhiva personală

Cunoscutul poet, prozator, critic literar și publicist român Mircea Cărtărescu (59 de ani) este una dintre persoanele publice care au avut de transmis un mesaj public. Într-o scrisoare deschisă publicată pe o rețea de socializare, acesta atrage un semnal de alarmă autorităților competente să ia măsuri de siguranță pe viitor, pentru a nu se repeta tragedia de vineri spre sâmbătă noapte (30 spre 31 octombrie) din clubul Colectiv din Capitală.

„Îmi pare teribil, teribil de rău. Fiecare dintre tinerii care au murit atât de îngrozitor și de absurd, ca și cei răniți și desfigurați, ar fi putut fi copilul meu. M-am dezmeticit greu, toată noaptea am fost ca amorțit, abia acum simt durere și neputință. Nu e nimic de reparat. Nici o condamnare, nici o încriminare nu le va reda acelor copii viața și sănătatea, nimic nu le va șterge din minte oroarea trăită”, a scris Mircea Cărtărescu pe contul său de Facebook, duminică (1 noimebrie).

„Nimic din ce putem noi face nu-i va consola pe părinți. Bucureștiul e o cursă de șoarici. Vor fi zeci de mii de victime la următorul cutremur major. Măcar gândindu-ne la acești morți deja contabilizați undeva (adică la noi și la cei dragi nouă) ar trebui în următoarea perioadă să facem ceva împotriva nepăsării criminale a edililor noștri. Vina e a lor pentru tragedia de la Club Colectiv și pentru cele ce mai urmează”, este de părere scriitorul.

În urma incendiului violent produs în clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 29 de persoane (până duminică, 1 noiembrie, ora 13.30) și peste 200 au fost răniţi. În acest moment, 146 de persoane sunt internate în 12 spitale din Capitală. În România, este doliu național până luni, 2 noiembrie, inclusiv. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net