Sclavul în lanţuri de la Berevoeşti şi-a ucis tatăl

Ultima actualizare:

    Poza cu tânărul ţinut în lanţuri a şocat o ţară întreagăfoto: Poliţia Română
Poza cu tânărul ţinut în lanţuri a şocat o ţară întreagăfoto: Poliţia Română

A fost legat, schingiut, înfometat şi pus la muncă silnică. Ionuţ Iordache (33 de ani) este unul dintre sclavii de la Berevoeşti, iar fotografie cu el în lanţuri a şocat o ţară întreagă. Tânărul a fost arestat sâmbătă, după ce şi-a ucis tatăl cu sânge rece.

Ororile prin care a trecut l-au transformat într-un monstru. Bărbatul de 33 ani, găsit în vara anului trecut în lanţuri, în localitatea Berevoeşti, la „stăpânii de sclavi“, şi-a ucis tatăl în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Bătrânul de 58 de ani era imobilizat la pat şi nu a avut nicio şansă în faţa fiului său. Acesta l-a lovit de mai multe ori cu un scaun şi apoi cu o cârjă, lăsându-l într-o baltă de sânge.

Oribila crimă s-ar fi produs chiar în locuința celor doi, din satul Stoborăști, comuna Tufeni (judeţul Olt). Macabra descoperire a fost făcută chiar de către fiica bărbatului omorât în bătaie. Tot ea este şi cea care a alertat imediat autorităţile.

Procurori care anchetează cazul îl suspectează pe tânărul agresor că ar avea probleme psihice.

“Azi-noapte (n.red vineri, 20 octombrie) înţeleg că a avut loc totul. L-a lovit pe tatăl său în mod repetat cu o cârjă, cu un scaun, bărbatul avea şi o infirmitate, foarte multe detalii nu vă pot da. Înţeleg că are un dezechilibru mental. În mod sigur vom dispune expertiza psihiatrică. Nu pot spune acum dacă vom dispune reţinerea, se fac audieri“, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, prim-procuror Anca Anuţa, potrivit adevarul.ro. Între timp, bărbatul a fost arestat preventiv şi urmează să fie supus unei expertize psihiatrice.

Tânărul este recidivist, el ispăşind o pedeapsă pentru furt, înainte să fi fost ţinut sclav în judeţul Argeş.

Ororile din «satul groazei»

La mijlocul lunii iulie, anul trecut, poliţiştii au descins la Berevoeşti, în judeţul Argeş, la locuinţa celor care ţineau cu forţa mai multe persoane pe care le exploatau.

Imaginile cu unul dintre bărbaţi, în lanţuri, au fost făcute publice, iar în localitatea Tufeni s-a produs zarvă. Oamenii l-au recunoscut pe bărbatul cu lanţuri la mâini şi la picioare ca fiind Ionuţ Iordache, poreclit Boris.

Acesta plecase din sat cu trei ani înainte, la scurt timp de la eliberarea din închisoare. Mama lui murise, iar tatăl, care avea un picior amputat, era ţintuit la pat.


    Ionuţ Iordache, poreclit
Ionuţ Iordache, poreclit

Iată ce declara, la acel moment, pentru Adevărul, viceprimarul localităţii Tufeni, Radu Vîlcea:

„Pe Iordache Ionuţ Ştefănel, Boris, cum îl ştim noi pe-aici, l-am recunoscut imediat ce s-a dat la ştiri. A doua zi au venit la primărie şi alţi băieţi, de-o vârstă cu el, şi mi-au spus şi ei că l-au văzut pe film. N-avea cine să se-ngrijoreze pentru el, că nu mai are decât tată, maică-sa a murit cu vreo doi ani în urmă, iar taică-su e vai mama lui, cu un picior tăiat... (...)El a făcut şi puşcărie, furase înainte o vacă şi i-au dat, cred, vreo cinci ani. N-a făcut atât, dar a făcut ceva, a ieşit cam nu ştiu cum să zic din închisoare, cam aşa, cu probleme, mai făcea el probleme“, spunea vara trecută viceprimarul.

Primele condamnări în cazurile de sclavie

În septembrie 2017, au venit şi primele condamnări. Cinci persoane au primit pedepse cu închisoarea cuprinse între 3 ani şi 5 ani şi 4 luni.

Anchetatorii susţin că, din 2008 şi până în vara anului 2016, mai multe grupuri infracţionale au recrutat 40 de persoane minore şi majore şi le-au constrâns, prin inducere în eroare sau chiar răpire, la executarea de munci sau la practicarea cerşetoriei.


    Suspecţii din acest dosar sunt rude între ei şi sunt de etnie romăcaptură Youtube
Suspecţii din acest dosar sunt rude între ei şi sunt de etnie romăcaptură Youtube

Victimele erau ţinute într-o continuă stare de teroare. Exploatatorii le băteau, le ameninţau, le ţineau fără hrană şi le supuneau unor tratamente umilitoare. Cinci persoane, între care doi copii, exploatate de către membrii grupărilor din Berevoeşti, judeţul Argeş, au fost găsite de poliţişti legate cu lanţuri. De asemenea, în urma percheziţiilor anchetatorii au ridicat aproape 230.000 de lei, jumătate de kilogram de aur, maşini şi drujbe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net