Scăpaţi-ne de «Balena» care ne omoară copiii!

Ultima actualizare:

    Tatăl lui Alex nu poate să creadă că băieţelul lui de 11 ani nu mai eFotografii: Dorin Constanda
Tatăl lui Alex nu poate să creadă că băieţelul lui de 11 ani nu mai eFotografii: Dorin Constanda

Doi copii mor după ce îşi pun ştreangul de gât. Alţii ajung în stare critică la spital, încercând să se sinucidă prin aceeaşi metodă. Se întâmplă în România, în decurs de doar câteva zile, iar vinovatul pare a fi unul singur: controversatul joc rusesc “Balena Albastră”!

Jale mare zilele acestea în satul Cazaci, din comuna Nucet – Dâmboviţa! Un copil de doar 11 anişori şi-a pus capăt zilelor spânzurându-se în podul casei părinteşti. Primele informaţii din cadrul anchetei se opresc într-un singur punct: micuţul a căzut victimă blestematei “Balene Albastre”. Reporterii Click! au mers în Cazaci şi au stat de vorbă cu familia micuţului, cu dascălii acestuia, dar şi cu colegii lui de şcoală. Şocaţi de tragedie, cu toţii cer închiderea jocului care a isterizat o lume întreagă printr-un număr record de victime într-un timp atât de scurt de la apariţie.

simeon stalpnicul png

”Alex juca «Balena», dar nu a vrut să spună. Pe mine m-a chemat la el acasă să jucăm împreună, dar mi s-a făcut frică şi nu am vrut să merg. Trebuia să ne desenăm pe mâini o balenă: mai întâi prin înţepare cu acul, apoi să ne tăiem cu lama şi apoi cu cuţitul”, mărturiseşte Claudiu Mirea, elev în clasa a III-a. Luni, în ziua fatidică, Alex a participat la cursuri, dar nu a răbdat până la final: a chiulit de la ultima oră şi... dus a fost! ”El a încercat să se învoiască mai devreme, dar învăţătoarea nu l-a lăsat. La ultima oră aveau sportul, însă el nu a mai venit. A fugit în pauză. Apoi să auzim că s-a petrecut tragedia…”, spune Nicoleta Matei, directoarea şcolii din Cazaci. Nimeni nu îşi explică de ce un copil aşa reuşit ca Alex ar vrea să-şi pună capăt zilelor. Blond cu ochi albaştri, mereu cu zâmbetul pe buze, deştept-foc, cu rezultate şcolare bune şi cu o familie iubitoare – nici nu ai fi zis că un astfel de copil poate avea sufletul încărcat.


    Polițiștii au demarat în școli o campanie de prevenire și informare
Polițiștii au demarat în școli o campanie de prevenire și informare

Familia lui Alex este în stare de şoc. Nimeni nu acceptă că puştiul nu mai este printre ei, cu atât mai puţin că acesta şi-a luat zilele în mod conştient. ”Nu avea nici un motiv de supărare. Era mereu vesel şi plin de viaţă. El se mai juca prin pod cu sfori d-astea de legat baloţi, cred că s-a prins cumva în ele şi nu a mai putut să iasă. Nu cred că din cauza jocului, pentru că el nici nu avea telefon pe care să se joace. Avea o vechitură cu ecranul spart. Cel pe care l-au găsit la poartă nici nu e al nostru”, ne-a spus Anton Toma (39 de ani), tatăl micuţului. Alex va fi condus astăzi pe ultimul drum.

“Balena Albastră” e un joc din mediul online care îi manipulează pe tineri să completeze 50 de sarcini, timp de 50 de zile. Aceștia trebuie să-şi cresteze pe piele desene (o balenă albastră e unul dintre ele), să vizioneze filme horror și să se trezească la ore neobișnuite din noapte. Jocul accentuează starea de neliniște, generând gânduri sinucigașe.

Alte două cazuri la câţiva kilometri depărtare


    Fratele și bunica Ilenei se tem pentru viaţa fetei
Fratele și bunica Ilenei se tem pentru viaţa fetei

La câţiva kilometri mai sus de Cazaci, în satul Băleni, părinţii unui elev au fost chemaţi ieri de urgenţă la şcoală, după ce odrasla lor s-ar fi lăudat colegilor că este fan “Balena Albastră”. Cu câteva zile înainte, şi tot prin Dâmboviţa, în comuna Ghineşti, Ileana Ghiluşcă, o elevă de 18 ani, a încercat şi ea să-şi pună capăt zilelor. Tot prin spânzurare. Ironia sorţii, fata este chiar rudă cu Alex din Cazaci. ”Bunica noastră l-a botezat pe tata lui Alex. Sora mea a încercat să se sinucidă de supărare, că nu a vrut tata să mergem să o vizităm pe mama, care ne-a părăsit. Nu are legătură cu “Balena”. Eu am vrut să joc jocul ăsta, dar după ce l-am instalat, mi-au luat internetul. Nu ştiu cine..”, spune Florin Cătălin Ghiluşcă (21 de ani), fratele fetei. 

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net