Scandalurile sexuale ale torționarului Ion Ficior

Ultima actualizare:

    Ion Ficior este acuzat de crime împotriva umanitățiiFoto: Arhiva Click!
Ion Ficior este acuzat de crime împotriva umanitățiiFoto: Arhiva Click!

Ion Ficior a fost prezent, joi (17 martie), la Curtea de Apel București, într-un nou termen al dosarului în care este acuzat de infracțiuni împotriva umanității. Puțini știu, însă, povestea tumultuoasă ce se ascunde în spatele acestuia. În peroada când era comandant al închisorii Periprava, Ion Iosif Ficior a fost implicat într-un scandal sexual.

Avea aventuri cu soția subalternului său și dădea petreceri, în vreme ce morții ieșeau unul după altul pe poarta lagărului de la Periprava. Scandalurile sexuale în care a fost implicat Ian Iosif Ficior i-au oripilat pe superiorii săi, care l-au retrogadat și l-au trimis la Giurgeni. Așa ajunsese și la Periprava, fiind mutat în Delta Dunării pentru a favorizat comiterea unor abuzuri și a încărcat normele privind hrănirea efectivelor și păstrarea bunurilor din dotarea unităților, potrivit adevarul.ro. În peroada iulie 1953-martie 1956 a fost comandant al coloniei de muncă Poarta Albă, penitenciarului Suceava și coloniei de muncă Borzești. 

Scurtă istorie

  • Maiorul Ion Ficior s-a născut pe 4 aprilie 1928, în comuna Cucerdea, regiunea Mureș.
  • A absolvit școala generală în 1942.
  • Tânărul cu origini muncitorești s-a angajat ucenic la Uzina Chimică Tărnăveni, unde s-a specializat ca electrician.
  • În 1946, devine membru al PCR, fiind promovat ca activist la fosta județeană a tineretului progresist Târnava Mică.
  • Din 1947 a fost numit secretar al orgaizației de partid.
  • În 1949 a fost încorporat militar, la Regimentul 2 de Aviație Craiova.

Scandal sexual cu soția locțiitorului său

Între 1953 și 1956, Ion Ficior a fost comandant la colonia de muncă Poarta Albă, la colonia Borzești și la penitenciarul Suceava. Din cauza abuzurilor săvârștie în acești trei ani cât a condus lagărele de muncă a fost mutat disciplinar, în 1958, la Periprava, unde părea că s-a potolit. În anul 1960, când a fost promovat în funcția de comandant și s-a văzut stăpân a revenit la vechile obiceiuri. Făcea chefuri cu subordonații și întreținea relații intime cu soția locțiitorului său, scrie adevarul.ro. Pentru noile abateri, a fost sancționat cu vot de blam și a fost retrogadat, fiind numit locțiitor la colonia de muncă Giurgeni. În această poziție, a devenit din nou cuminte. Părea preocupat de realizarea planului de însămânțări și recoltări. S-a preocupat chiar și de pregătirea sa culturală. A absolvit liceul în 1965, la vârsta de 37 de ani.

103 oameni pe conștiință

Ion Ficior este judecat într-un dosar în care este acuzat că în perioada în care a fost comandant al închisorii Periprava, 103 persoane și-au pierdut viața din cauza relelor tratamente la care au fost supuși. A supus deținuții la un regim extrem de sever, deși el susține că aceștia au murit de bătrânețe. Torționarul riscă închisoare pe viață. 

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net