Scandaluri sexuale în care a fost implicată Biserica Ortodoxă Română

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Scandalurile cu tentă sexuală au arătat în ultimii ani că unii preoţi, fie ortodocşi, fie catolici, nu prea sunt uşă de biserică. Fie că estre vorba de situaţii în care preoţii au fost filmaţi sau demascaţi că au călcat strâmb, mai marii bisericii au anunţat anchete. În multe situaţii rezultatele au rămas în plata Domnului.

1. În iulie 2009, un preot de la Mânăstirea Cădăruşani a fost acuzat de un tânăr care a lucrat acolo că a întreţinut relaţii sexuale cu el. Preotul Laurentiu Andreescu a fost demascat, după ce a fost filmat de tânărul cu care întreţinea relaţiile sexuale. Tânărul, Bogdan, ajunsese la mânăstire în 2006 împreună cu mama sa, după ce au rămas fără casă.

2. În octombrie 2008, un preot din Cernavodă, judeţul Constanţa era subiectul unui scandal sexual de proporţii. Pe un site porno apăruse o înregistrare cu preotul Florin Ciutoiu de la Biserica Sfântul Andrei din Cernavodă, care făcea sex şi fuma.

3. În noiembrie 2010, un preot de la Biserca Sfânntul Nicolae din Slatina a fost acuzat de înclinaţii homosexuale. Preotul Constantin Corceag a apărut în mai multe fotografii alături de diferiţi bărbaţi. În unele ipostaze bărbaţii erau dezbrăcaţi.

Nici Vaticanul nu a scăpat de scandaluri sexuale în care au fost implicaţi preoţi. În iulie 2010 o revistă italiană a publicat o anchetă în care preoţii homosexuali vizitau baruri gay şi întreţineau relaţii sexuale. În urma scandalului, Vaticanul le-a cerut preoţilor implicaţi în scandal să renunţe la hainele sfinte. Acest lucru se întâmpla la trei luni după ce Papa Benedict prezenta oficial scuzele Vaticanului în faţa victimelor abuzurilor sexuale comise de unii clerici irlandezi, afirmând că a resimţit "ruşine şi remuşcare".

Sociolog: Biserica e în ton cu ceea ce se întâmplă şi în societate

Sociologul Alfred Bulai susţine că ipostazele în care sunt surprinşi unii preoţi reflectă chiar ceea ce se întâmplă şi în societate.

simeon stalpnicul png

"Biserica e în ton cu ceea ce se întâmplă şi în societate. În tradiţia populară există o vorbă. «E bine să faci ce zice popa, nu ce face popa».Unii preoţi nu sunt un exemplu pentru comunităţile lor. Există şi excepţii în care sunt preoţi care sunt făcuţi pentru această meserie. Observăm şi în rândul preoţilor deviaţii sexuale care există în societate. Sunt probleme legate de homosexualitate, de adulter. În tradiţiile populare găsim informaţii din care preoţii nu au o imagine tocmai curată", a declarat pentru Adevărul sociologul Alfred Bulai.

«Preotul m-a chemat de şapte ori să facem sex»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net