Scandal în ședința de Guvern: ”Plecați acasă toți”

Ultima actualizare:

    Premierul Mihai Tudose i-a luat la rost pe secretarii de stat de la Educație și Transporturi
Premierul Mihai Tudose i-a luat la rost pe secretarii de stat de la Educație și Transporturi

În ședința de Guvern de astăzi, premierul Mihai Tudose, i-a luat la rost pe secretarii de stat de la Educație și de la Transporturi. Cel din urmă a fost avertizat că dacă la iarnă nu se va circula ”la negru” vor pleca cu toții acasă.

Premierul l-a întrebat pe secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ninel Cercel, care este stadiul pregătirilor pentru iarnă şi i-a spus că dacă nu se va circula ”la negru”, întregul minister va fi demis.

”Domnule secretar de stat, vine iarna, celebra replică dintr-un film la modă. Sunteţi pregătiţi?”, l-a întrebat Tudose.

Ninel i-a răspuns că ministerul este în proces de pregătire. ”Am înţeles, şi când terminaţi cu această pregătire? Până în martie, aşa, credeţi că avem şanse?”, i-a replicat premierul, care a continuat: ”eu vă spun foarte sincer. În primele 12 ore de la căderea ultimului fulg de zăpadă după viscol, dacă nu se circulă ”la negru”, plecaţi acasă toţi. Inclusiv cel care se ocupă de aviaţie”, a subliniat  Mihai Tudose.

Au fost discuții legate și de manuale

Și secretarul de stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, a fost luat la rost.

”Nu vreţi să începeţi de astăzi, nu de mâine, demersurile pentru manualele de anul viitor? Cu Legea manualului unic...”, i-a spus premirul.

Gigel i-a răspuns că proiectul Legii manualului unic este pus în dezbatere publică încă de marţi pe site-ul ministerului şi urmează ca cei interesaţi să trimită observaţii.

Premierul l-a întrebat ironic dacă vor exista din nou trei manuale de sport alternative şi dacă vor fi făcute „10 ani contestaţii şi licitaţii”.

”Şi vom avea din nou trei manuale de sport alternative? Da sau nu? Că dacă da, iertaţi-mă, dar hai să o mai scriem o dată (Legea manualului, n.r.). Şi tot aşa cu editurile? 10 ani contestaţii, licitaţii sau vă gândiţi la o soluţie? Gen Monitorul Oficial”, a spus premierul.

Paraschiv a precizat că ministerul Educaţiei lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă prin care Editura Didactică şi Pedagogică să se ocupe de editarea manualelor, urmând ca tipărirea lor să se facă fie prin Imprimeria Naţională, fie prin intermediul Monitorului Oficial.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
crocodil australian shutterstock 105185141 jpg
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net