Scandal în plenul Senatului. Ședința a fost amânată după un protest inedit

Ultima actualizare:

    sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea
sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea

Scandal în plenul Senatului, acolo unde urmează dezbaterea Legilor Justiţiei. Opoziţia a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor, însă parlamentarii PSD și ALDE au refuzat. Supusă la vot, solicitarea liberalilor a fost respinsă cu 71 de voturi „împotrivă” şi 38 de voturi „pentru”.

UPDATE 13:00. Călin Popescu Tăriceanu a suspendat ședința de plen a Senatului, după ce parlamentarii USR au mers la prezidiu ca să protesteze. Ei adus și un proiector și au afișat imagini de la proteste. 


    sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea
sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea

ACTUALIZARE 12.00. „Au refuzat propunerea PNL de a scoate aceste legi de pe ordinea de zi încalcand astfel regulamentul Senatului care spune că senatorii trebuie să aibă raportul comisiei de fond cu cel puţin 3 zile lucrătoare înainte de a avea legea pe ordinea de zi. Au pus raportul pe site astăzi la 10:52 am. Aceşti oameni care încalcă regulamentul Senatului ne spun că ei nu au niciun interes cu aceste legi ale justiţiei!!!! Hoţii strigă hoţii", scrie senatorul Florin Cîţu, pe contul său de Facebook.

simeon stalpnicul png

Senatorii USR au protestat de la tribuna Senatului. Ei au venit şi cu portavoce, la fel cum s-a întâmplat în plenul Camerei Deputaţilor.

Mihai Goțiu este cel care a adus portavocea, el fiind liniștit de chestorii Senatului. Senatorul a început să o folosească atunci când președintele de ședință, Călin Popescu Tăriceanu, i-a tăiat microfonul.

De asemenea, senatorii USR au adus niște mânuțe galbene, prezente și la manifestațiile împotriva acestor modificări, și le-au distribuit și celor de la PNL.


    sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea
sursa foto: INQUAM/ Octav Ganea

În același timp, opoziția mai spune că nu are rapoartele pentru ultimele legi ale justiţiei, după ce comisia specială condusă de Florin Iordache „a lucrat” până târziu în noapte.

Astăzi, senatorii PSD și ALDE vor să adopte modificările controversate la legea 303/2004 privind statutul magistraților și la legea 304/2004 privind organizarea CSM.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
valuri de 10 metri frutuna pe mare jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net