Scandal la supermarket: «M-au pus să spăl carnea expirată cu detergent»

Ultima actualizare:

    Ciprian Emanuel Gabor acuză conducerea lanţului Profi de practici incorecteFoto: arhiva personală
Ciprian Emanuel Gabor acuză conducerea lanţului Profi de practici incorecteFoto: arhiva personală

Dacă sesizarea depusă de Ciprian Emanuel Gabor, şef la un magazin din lanţul Profi, are acoperire în realitate, e vai de sănătatea consumatorilor! El afirmă că a refuzat să reeticheteze carne şi mezeluri expirate, motiv pentru care a fost suspendat de superiori. Conducerea magazinului neagă acuzaţiile.

Dezvăluiri îngrozitoare făcute de şeful unui magazin Profi din Arad. Acesta susţine că a fost suspendat din funcţie pentru că a refuzat să vândă carne expirată, spălată cu detergent şi cu oţet!El a sesizat Poliţia, Protecţia Consumatorului, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Arad. Conducerea supermarketului neagă astfel de practici şi spune că bărbatul a creat “o situaţie tensionată”, care se va rezolva în instanţă.

Ciprian Emanuel Gabor a declarat marţi (29 martie), pentru news.ro, că atât el, cât şi alţi zece angajaţi ai magazinului au depus sesizări cu privire la abuzuri din partea unor superiori. Gabor susţine că şefii i-au impus să vândă produse expirate, iar el s-a opus. ”Pentru că am refuzat să vând carne expirată, s-au făcut presiuni pe angajaţi de către şeful meu direct, să accepte să vândă carnea, iar dacă eu reacţionez să îl anunţe pe el, că mă va pune la punct. Cu altă ocazie, directorul zonal mi-a reproşat că am aruncat carnea expirată şi nu am făcut precum la alte magazine ale noastre, să o spăl cu oţet şi detergent Cif”, a declarat Gabor.

El acuză că şeful său, directorul zonal, i-ar fi solicitat şi să reeticheteze unele produse expirate, precum salam, tobă sau şuncă, însă a refuzat. La ITM Arad, el şi ceilalţi zece angajaţi au reclamat, între altele, că nu le-au fost plătite orele suplimentare începând cu iulie 2015. Directorul de comunicare al Profi România, Gabriel Pâslaru, a negat practicile menţionate de către Gabor, declarând că se aşteaptă ca verificările autorităţilor să demonstreze “care e situaţia reală”.

image
image
image
image
image
image
cimpanzeu valencia jpg
Bloc apartament fatada Bucuresti locuinta FOTO Shutterstock
bani pensie jpg
parlament1 jpg
Al Di Meola  jpg
ananas rubyglow jpg
Avion cargo Boeing 747   800 shutterstock 527865682 jpg
casatorie creier jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net