Au leşinat la coadă la sarmaua-gigant

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Au aşteptat 17 ore, în picioare, să ajungă la altarul cu moaştele Sfintei Parascheva, dar au avut la dispoziţie doar 10 secunde pentru a se închina, a face o cruce şi a săruta sticla cu rămăşiţele pământeşti aflate la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Peste 10.000 de pelerini s-au îmbulzit, ieri, la slujba religioasă, formând o coadă lungă de 5 kilometri.

Obosiţi, nedormiţi şi nemâncaţi, sute de pelerini au cedat fizic. O femeie a căzut din picioare cu doar câţiva metri înainte de a intra pe poarta Catedralei Mitropolitane. Ar mai fi avut de aşteptat doar câteva minute, după o noapte petrecută la rând. „A căzut dintr-odată, şi-a muşcat limba şi s-a umplut de sânge", au povestit oamenii.

Femeia a fost transportată la spital şi este în afara oricărui pericol. În toate cele patru zile ale pelerinajului religios, au fost înregistrate peste 700 de cazuri medicale de hipoglicemie, hipertensiune sau crize de epilepsie. Echipajele de pe ambulanţe şi-au făcut extrem de greu drum spre cazurile medicale. De teamă să nu piardă rândul, pelerinii au refuzat să lase acces maşinilor. De fiecare dată a fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi de scoaterea gardurilor de protecţie pentru a permite trecerea medicilor.

Sarma-gigant de 17 kilograme. Devenită deja o tradiţie, Masa Pelerinilor a avut loc imediat după finalul slujbei. În total, au fost 65.000 de sarmale, suficiente pentru aproximativ 10.000 de porţii. Cu toate astea, oamenii s-au îmbrâncit şi aici, fiind nevoie de intervenţia poliţiştilor. Bucătăresele de la Primărie au ţinut să iasă în evidenţă anul acesta şi cu o sarma-gigant, „construită" din 820 de sarmale obişnuite, cu o greutate de 17 kilograme.

10 copii s-au rătăcit. Jandarmii au dat peste 70 de amenzi pentru tulburarea liniştii publice, vânzarea produselor fără acte de provenienţă, scandal şi cerşetorie. 10 copii, cu vârste între 3 şi 14 ani, au fost returnaţi părinţilor după ce s-au rătăcit în mulţime. O femeie de 50 de ani din Iaşi a încercat să jefuiască două bătrâne şi s-a ales cu dosar penal.

Mai mulţi pelerini au leşinat în mulţime şi au fost duşi la spital

simeon stalpnicul png

10.000 de oameni au asistat ieri la slujba religioasă din Iaşi

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Florin Talpan FOTO sportpictures.eu
image
image
image
image
image
image
Palatul Normanzilor, Sicilia (@Shutterstock) jpg
insula capri jpeg
pomi fructiferi jpg
4 front carburanti caseta jpg
fiat topolino jpg
batic dacic pe Columna 640x370 jpg
sat pixabay jpg
nava de croaziera foto pixabay
image
actualitate.net
image
actualitate.net